Νέο, μεγαλύτερο Toyota Highlander [video]

Νέο, μεγαλύτερο Toyota Highlander [video]

Το υψηλών πωλήσεων στην Αμερική 7θέσιο Highlander της Toyota εισέρχεται στην τέταρτη γενιά του και θα διατεθεί στην αγορά το 2020 με κινητήρα V6 και υβριδικό σύστημα κίνησης.

Το επανασχεδιασμένο Toyota Highlander, το οποίο θα ξεκινήσει να διατίθεται αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ τον προσεχή Δεκέμβριο, υπόσχεται εσωτερικές βελτιώσεις, περισσότερο εξοπλισμό ασφαλείας και καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά. Αλλά και μια υβριδική έκδοση που αναμένεται να λανσαριστεί τον Φεβρουάριο του 2020, με 17% μικρότερη κατανάλωση σύμφωνα με την Toyota.

Η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού SUV με τις τρεις σειρές καθισμάτων ντεμπουτάρει λοιπόν στο New York Auto Show, πατώντας πάνω στην πλατφόρμα TNGA -Toyota New Global Architecture. To Highlander ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις μεγάλo SUV στις ΗΠΑ το 2018, πίσω από το Ford Explorer. Και ένα από τα κορυφαία SUV της Toyota, με πωλήσεις στις ΗΠΑ 244.511 αυτοκίνητα το 2018. Που μεταφράζεται σε αύξηση 13% σε σχέση με το 2017, ξεπερνώντας την αύξηση του 11% στην κατηγορία.

Toyota Highlander

Το στάνταρ Highlander της τέταρτης γενιάς φορά έναν 3,5λιτρο βενζινοκινητήρα V6 με 299 άλογα που συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και αναμένεται να έχει μικτή τυποποιημένη κατανάλωση 10,7 lt/100 km. Το προαιρετικό υβριδικό σύστημα κίνησης -μέρος του σχεδίου της Toyota για την εξάπλωση της υβριδικής τεχνολογίας σε όλη την γκάμα της -θα συνδυάζει δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες για απόδοση 240 ίππων και εκτιμώμενη μικτή κατανάλωση 6,9 lt/100 km, 17% πιο οικονομικό από το σημερινό υβριδικό Highlander. Για πρώτη φορά μάλιστα, η υβριδική έκδοση του Highlander -η οποία μέχρι στιγμής διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση σε όλους τους τροχούς- θα είναι διαθέσιμη είτε με 4WD με εμπρός κίνηση.

Toyota Highlander

Η Toyota πρόσθεσε σχεδόν 5,5 πόντους στο μήκος του Highlander, όλα στον πίσω πρόβολο. Έτσι η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αυξήθηκε στα 456 lt και με τις τρεις σειρές καθισμάτων στη θέση τους, και στα 2.076 lt με τα καθίσματα δεύτερης και τρίτης σειράς αναδιπλωμένα. Μιλώντας για καθίσματα, το νέο Highlander θα έρχεται στάνταρ με ένα δεύτερο κάθισμα στο κατώτερο επίπεδο εξοπλισμού L και LE για να προσφέρει μέχρι και οκτώ θέσεις, και από την πλούσια έκδοση XLE και επάνω, θέσεις για επτά επιβάτες.

Toyota Highlander

Στην καμπίνα του βασικού Highlander θα υπάρχει στάνταρ σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής οκτώ ιντσών, ενώ ένα προαιρετικό σύστημα, αυτή τη φορά με οθόνη αφής 12,3” θα υπάρχει στο κορυφαίο επίπεδο Platinum. Όπως και στα άλλα μοντέλα της Toyota, ακόμα και το βασικό επίπεδο εξοπλισμού θα διαθέτει το Toyota Safety Sense. Η σουίτα τεχνολογιών ασφαλείας της εταιρείας για την υποστήριξη του οδηγού, θα έχει επιπρόσθετα χαρακτηριστικά όπως σύστημα φρεναρίσματος για κάθετα διασταυρούμενη κυκλοφορία από πίσω και αυτόματα προσαρμοζόμενους σε ύψος προβολείς -στις πλούσιες εκδόσεις.

Toyota Highlander

Το Highlander, στις ΗΠΑ, θα διατίθεται σε πέντε επίπεδα: L, LE, XLE, Limited και Platinum, και με τις δύο παραλλαγές κινητήρα. Η τιμή του θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube