Τι είναι αυτή η Porsche 718 Boxster με την πρησμένη ουρά;

Τι είναι αυτή η Porsche 718 Boxster με την πρησμένη ουρά;

Η διπλή καμπούρα στο κάλυμμα του κινητήρα προδίδει την ειδική έκδοση 718 Boxster Spyder της Porsche.

Όσο κι αν μας άρεσαν οι ελαφρώς ανανεωμένες Porsche Boxster και Cayman με το διακριτικό 718, τις μικρές σχεδιαστικές αλλαγές και τους νέους downsizied τούρμπο κινητήρες, οι ειδικές εκδόσεις είναι αυτές που περιμέναμε με λαχτάρα.

Χθες είδαμε να δοκιμάζεται και μάθαμε τις τελευταίες πληροφορίες για την πολυαναμενόμενη Cayman GT4. Σήμερα είναι η σειρά της ειδικής έκδοσης Boxster Spyder. Όπως και στις προηγούμενες γενιές, ξεχωρίζει από τη διπλή καμπούρα στο κάλυμμα του κινητήρα που αποτελεί σχεδιαστική συνέχεια του roll bar που περιβάλλει τα προσκέφαλα των καθισμάτων. Σαν δύο air scoops όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα αγωνιστικά.

Όπως φαίνεται και από την σχεδίασή της, από τον τρόπο που πιάνει στο πίσω μέρος, διαφορετική είναι και η υφασμάτινη οροφή. Ο μηχανισμός της είναι κατά το ήμισυ αυτόματος. Οι δύο ουρές με τις οποίες ασφαλίζει στα πίσω φτερά αφήνουν δύο αεραγωγούς να δημιουργηθούν πίσω από τα εμπρός παράθυρα.



Μερικές ακόμη αλλαγές είναι ο νέος εμπρός προφυλακτήρας, το μεγαλύτερο diffuser, η διπλή εξάτμιση, τα μεγαλύτερα φρένα και τα ειδικά λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2. Αν και η Boxster είναι ένα υπέροχο σπορ αυτοκίνητο, θεωρείται γενικά ένα όχι και τόσο ακραίο αυτοκίνητο. Εδώ όμως μιλάμε για μια σκληροπυρηνική έκδοση. Η προηγούμενη γενιά μοιράζονταν τον ατμοσφαιρικό 3.8 boxer και το χειροκίνητο κιβώτιο με την Cayman GT4. Δεν είναι ακόμη βέβαιο ποια συνταγή θα ακολουθήσει η Porsche, αν δηλαδή θα έχει μια ισχυρότερη έκδοση του 2.5 τούρμπο της Boxster S ή αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μιλούν για μια έκδοση του 4λιτρου ατμοσφαιρκού boxer της Porsche 911 GT3.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube