Π.Π. Ράλλυ Ασφάλτου: Ξεκίνημα από την Κρήτη στις 30-31/3

Π.Π. Ράλλυ Ασφάλτου: Ξεκίνημα από την Κρήτη στις 30-31/3

Το Ράλλυ Κρήτης θα είναι ο αγώνας που θα ανοίξει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου.

Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης θα φιλοξενήσει στην Κρήτη τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου του 2019, καθώς και του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Κρήτης, στο πλαίσιο της προκήρυξης της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, ΟΜΑΕ, το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου.

Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια και την ευχαρίστηση αγωνιζομένων και θεατών και περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές σε σύνολο 67,8 χιλιομέτρων. Το κέντρο του αγώνα και το Service Park θα βρίσκονται καθ’όλη τη διάρκεια στον κεντρικό δρόμο μπροστά από το πρώην δημαρχείο Γουβών (εντός πρώην Αμερικάνικης Βάσης). Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται εντός του πρώην δημαρχείου στον ίδιο χώρο.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 09:00 έως τις 12:00, θα πραγματοποιηθεί διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις του Μεγάλου μας χορηγού Η&Κ ΑΕΒΕ επί της Μιλτιάδη Καράτζη (πρώην Μαυσώλου). Από τις 13:00 θα γίνεται παρουσίαση των αγωνιστικών πληρωμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Το κοινό θα θαυμάσει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σε μια ανοιχτή εκδήλωση ,όπου θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τον μηχανοκίνητο κόσμο.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 15:30 πάνω στη ράμπα αφετηρίας στο ίδιο σημείο και στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι με τα αυτοκίνητα τους θα κατευθυνθούν προς τα Μάλια για την πρώτη ειδική διαδρομή Μάλια – Κράσι στις 16:28, όπου σημειώνεται ότι ο δρόμος προς την ειδική διαδρομή κλεινει μια ώρα πριν, δηλ στις 15:28.

Η ειδική θα επαναληφθεί στις 17:21 και το τρίτο και τελευταίο πέρασμα θα γίνει στις 19:26 ως νυχτερινή, σε μια εμπειρία για αγωνιζόμενους και θεατές που σημείωσε πέρυσι τεράστια επιτυχία! Το βουνό κατακλύστηκε από κόσμο που φώτισε την ειδική διαδρομή με τα πυροτεχνήματα της διοργάνωσης. Οι πρόσθετοι προβολείς στα αγωνιστικά θα δώσουν μια ιδιαίτερη αγωνιστική χροιά, μέσα στη νύχτα. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στο service park στην Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών για 45λεπτο service και κατόπιν σε ολονύκτιο park ferme.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11:13 θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα που αποτελείται από τις ειδικές διαδρομές Ποταμιές-Ασκοί και Καστέλι-Καλό Χωριό, που θα διεξαχθούν από 2 φορές η κάθε μία. Ο δρόμος θα κλείσει μια ώρα πρίν, στις 10:13. Το 41ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 16:50 της ίδιας μέρας, με τα αγωνιστικά να τερματίζουν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η προσπάθεια του Α.Ο.Κρήτης γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Πολύ σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι Δήμοι Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος.

Επίσης ο ΑΟΚρήτης συνεργάζεται στενά με τη Ελληνική Αστυνομία ,το τμήμα Τροχαίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού , ώστε να παραχθούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην διοργάνωση του Ράλλυ.

Ωράριο: Σαββάτου / Κυριακής
Χάρτες: Ειδική Διαδρομή 1-2-3 / Ειδική Διαδρομή 4-5-6-7

Στην σελίδα και στο group του Α.Ο.Κρήτης στο Facebook ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις και πληροφορίες για το 41ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ραλλυ Κρήτης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του αγώνα, Αγγουράκη Ελένη στο τηλ. 6976897007.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube