Θα θέλατε ένα Lancer Evo XI; Υπάρχει! [video]

Θα θέλατε ένα Lancer Evo XI; Υπάρχει! [video]

Μπορεί να μην το φτιάχνει η ίδια η Mitsubishi, αλλά πληροί όλους τους κανόνες και τις προϋποθέσεις.

Η δυναστεία των Lancer Evolution σταμάτησε, ως γνωστόν, με το Evolution X Final Edition του 2015. Και η Mitsubishi είπε στους πολλούς φαν του μοντέλου απλά να κοιτάξουν αλλού, αφού δήλωσε ότι θα επαναφέρει μεν το δοξασμένο όνομα Evo, αλλά σε ένα crossover.

Φανταστείτε μια εξημερωμένη έκδοση του πρωτοτύπου e-Evolution Concept, με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Θα σας πήγαινε για διάδοχος του Evo X;

Μην απογοητεύεστε όμως, διότι υπάρχει κανονικός διάδοχος του Evo X, έστω κι αν δεν λέγεται Evo XI ούτε κατασκευάζεται από τη Mitsubishi. Ονομάζεται Lancer Edition R και το φτιάχνει η πολωνική Dytco Sport.

Η Dytco Sport δεν είναι μια τυχάρπαστη εταιρεία, αφού φτιάχνει για χρόνια ανταλλακτικά κι εξαρτήματα για αγωνιστικά Lancer Evo των ράλι. Συνεργάστηκε λοιπόν με τη βρετανική θυγατρική της, Proto Cars, για να εξελίξει ένα body kit που ακολουθεί πιστά τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Dynamic Shield της Mitsubishi.

To body kit ταιριάζει γάντι στο Lancer Evolution X και θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει ως εργοστασιακό, εκσυγχρονίζοντας το μοντέλο σύμφωνα με όλους τους σχεδιαστικούς κανόνες της ιαπωνικής φίρμας.

Mitsubishi Lancer Edition R πίσω όψη

Το kit περιλαμβάνει νέο καπό, προφυλακτήρες, φαρδυμένα φτερά για εφέ wide body, αεραγωγό οροφής, μια τεράστια πίσω πτέρυγα κι έναν διαχύτη.

Το εμπρός μέρος είναι εξαιρετικά επιτυχημένο, ακολουθώντας πιστά το στιλ των τελευταίων μοντέλων της Mitsubishi, ενώ το πίσω έχει δική του προσωπικότητα, με φανάρια που θυμίζουν λίγο Jaguar.

Φωτογραφίες του εσωτερικού δεν έχει δώσει η Dytco, αλλά λέγεται πως είναι έτοιμο για αγώνες, με πλήρες roll-cage, μπάκετ καθίσματα μπροστά και καθόλου κάθισμα πίσω. Τα τεχνικά στοιχεία εξαρτώνται από το αυτοκίνητο-δότη, με τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα να αποδίδει από 280 έως και 367 PS, ανάλογα με την έκδοση του Evo X που θα αποτελέσει τη βάση της κάθε μετατροπής.

[Πηγή: Dytco Sport]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube