Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βόλει: Σήμερα στην Ιεράπετρα τα τελικά Κυπέλλου ανδρών Ελλάδος

Image
bolei.jpg
 clock 06:00 | 19/04/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Αρχίζει σήμερα στην Ιεράπετρα η τελική φάση του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών με συμμετοχή των ομάδων Ολυμπιακού ,ΠΑΟΚ ,Ηρακλή και Φοίνικας Σύρου.
To πρόγραμμα των αγώνων (EΡΤ Sports)
 
Παρασκευή 19 Απριλίου
 
18.00: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
20.30: Ηρακλής Πετ. 2015-Φοίνικας Σ
 
Σάββατο 20 Απριλίου
 
20.15: Τελικός
 
To video check για πρώτη φορά στο Κύπελλο Ελλάδας

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα εφαρμοστεί το video check. Η Ε.Σ.Α.Π. για τις ανάγκες του final-4 του Κυπέλλου ανδρών στην Ιεράπετρα παραχώρησε στην Ε.Ο.ΠΕ. τον πλήρη εξοπλισμό του video check ή V.A.R. όπως είναι πιο ευρέως γνωστό από τον αντίστοιχο σύστημα στο ποδόσφαιρο για τους δύο ημιτελικούς (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ΣΦΠ, Ηρακλής Πετ. 2015 - ΑΟ Φοίνικας Σύρου) και για τον τελικό.

Γιορτή στην Ιεράπετρα

Το σύνθημα για μία γιορτή του βόλεϊ στην Ιεράπετρα το διήμερο 19-20 Απριλίου έδωσαν προπονητές και αρχηγοί των 4 φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιεράπετρας.

Αναλυτικά:

Γιούρι Φιλίποφ (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Ήρθαμε να παλέψουμε κάθε πόντο»

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της Ιεράπετρας για την φιλοξενία και εύχομαι στις δύο ημέρες να είναι γεμάτο το γήπεδο και να δουν τα παιδιά δύο καλά παιχνίδια. Αν έχω κάτι αλλάξει στην ομάδα θα το δούμε στον αγώνα. Εμείς ήρθαμε να πάρουμε το Κύπελλο, δεν θα κάνω προβλέψεις. Ήρθαμε να παλέψουμε κάθε σετ και κάθε πόντο και αν πετύχουμε θα το δούμε»

Θάνος Τερζής (Αρχηγός ΠΑΟΚ): «Ήρθαμε για το κύπελλο»

«Να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον Δήμαρχο και όσους βοήθησαν για την διοργάνωση. Εγώ έχω ευχάριστες μνήμες γιατί είχαμε πανηγυρίσει την πρόκριση με την Εθνική Νέων. Η ομάδα μας είναι η περσινή κάτοχος και ξεκινώντας  με τον ημιτελικό θέλουμε να συνεχίσουμε τα καλά παιχνίδια και θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Βέβαια πρώτα είπαμε πως είναι ο  ημιτελικός και βλέπουμε. Εμείς ήρθαμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Είναι ένα final-4 ειδικής διαχείρισης, να γίνει μια γιορτή και στο τέλος να λέμε πως κέρδισε το άθλημα και να έχουμε μια τέλεια διοργάνωση».

Φερνάντο Μουνιόθ (Προπονητής Ολυμπιακού): «Πιθανόν να παίξουν Κουμεντάκης και Αλεξίεφ»

«Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε η διοργάνωση αυτή να φιλοξενηθεί στην Κρήτη. Πάντα η ομοσπονδία προσπαθεί να κάνει ότι δυνατόν καλύτερο για το ελληνικό κύπελλο. Η δική μας προσπάθεια είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και στον τελικό».

Για τον Αλεξίεφ και τον Κουμεντάκη: «Είναι πιθανόν να παίξουν. Ο Αλεξίεφ έκανε θεραπεία στην Αθήνα θα έρθει σήμερα, το ίδιο θεραπεία έκανε και ο Κουμεντάκης, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε και τον Κώστα (σ.σ. Χριστοφιδέλη) ο οποίος μπορεί να παίξει».

Κώστας Χριστοφιδέλης (Αρχηγός Ολυμπιακού): «Στοχεύουμε την κατάκτηση του τροπαίου»

«Ευχαριστούμε το δήμαρχο για τη φιλοξενία. Να γίνουν όμορφα παιχνίδια σε αθλητικά πλαίσια. Στοχεύουμε στην κατάκτηση του τροπαίου και χρειαζόμαστε και την τύχη για να συμβεί αυτό».

Γιάννης Ορφανός (Προπονητής Ηρακλή): «Μοιρασμένες οι πιθανότητες στον ημιτελικό

«Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και όλους τους φορείς για αυτή την διοργάνωση αλλά και την Ομοσπονδία που κάνει το καθήκον της σωστά, θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο και να συνεχίσει το όνειρο μας για την κατάκτηση του τροπαίου. Εμείς θα εξαντλήσουμε μέχρι την τελευταία πιθανότητα ώστε να είμαστε οι κάτοχοι του τροπαίου».

Κώστας Προύσαλης (Αρχηγός Ηρακλή): «Υπομονή και θέληση να τα καταφέρουμε»

«Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο φαιναλ φορ του κυπέλλου για δεύτερη σεζόν. Ξέρουμε ότι θα έχουμε απέναντι μας μια δύσκολη ομάδα, όπως είναι ο Φοίνικας Σύρου. Θέλει υπομονή και θέληση για να τα καταφέρουμε».

Ράτκο Παβλίσεβιτς (Προπονητής Φοίνικα Σύρου): «Περήφανοι για το final-4»

«Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Νιώθουμε ήδη πολύ άνετα και έχουμε ότι ζητήσαμε. Είμαστε περήφανοι για την συμμετοχή μας στο final-4 και είμαστε παρόντας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Βόλεϊ».

Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Αρχηγός Φοίνικα Σύρου): «Δεν ήρθαμε απλά για την συμμετοχή»

«Η Ελλάδα είναι γνωστή για την φιλοξενία της και ιδιαίτερα η Κρήτη. Η διαμονή μας, η διατροφή μας, μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους και είναι σε υψηλά στάνταρ. Ο Φοίνικας Σύρου δεν ήρθε στην Ιεράπετρα απλά για την συμμετοχή. Θέλω να παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί και γιατί όχι να πανηγυρίσουμε εμείς το τρόπαιο, αναλόγως βέβαια και από την εικόνα που θα παρουσιάσουμε».

Όταν στην Ιεράπετρα γράφτηκε ιστορία σε final-4 Κυπέλλου
 
Όταν κάποιος ακούει final-4 Κυπέλλου και Ιεράπετρα, στο μυαλό του έρχεται ο τελικός του 2008 στη πόλη του Λασιθίου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Μαρκόπουλο. Ανατροπές, υψηλό επίπεδο βόλεϊ, ανταγωνιστικότητα, πάθος συνέθεταν το παζλ του καλύτερου F4 στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ και κάτι ανάλογο ευελπιστούν να πετύχουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ηρακλής και Φοίνικας Σύρου 11 χρόνια αργότερα στο αντίστοιχο F4 των ανδρών .
 
Τότε, ο Παναθηναϊκός του Τάκη Φλώρου απέκλεισε στον ημιτελικό, με ανατροπή τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ, ενώ το Μαρκόπουλο, του Γιώργου Λυκούδη, πέρασε στον τελικό επικρατώντας με 3-1 σετ τον Ηρακλή Κηφισιάς. Στον τελικό, το «τριφύλλι» νίκησε μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι τον ΑΟΜ με 3-2 σετ.
 
Το 2008 ήταν η δεύτερη μεγάλη διοργάνωση που έχει φιλοξενηθεί στην Ιεράπετρα, μετά τον προκριματικό όμιλο του Ευρωβόλεϊ Εφήβων το 1998.
 
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis