Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία των Πρεσπών: Την Κυριακή το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Image
μακεδονία σύνταγμα 2018
 clock 08:45 | 19/01/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Εκατοντάδες λεωφορεία με διαδηλωτές αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα την Κυριακή, για το συλλαλητήριο κόντρα στη Συμφωνία των Πρεσπών, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και οι μοναχοί του Αγίου Όρους.
Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα μέσω του Facebook, αναρτούν στο Διαδίκτυο τα δρομολόγια που προγραμματίζεται να φτάσουν στην Αθήνα, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.
Το συλλαλητήριο της Κυριακής διοργανώνει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία είχε πραγματοποιήσει και τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην κινητοποίηση συμμετέχει ενεργά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσω της καμπάνιας «Respect the Truth» (Σεβασμός στην Αλήθεια) που έχει ξεκινήσει στα κοινωνικά μέσα, ζητώντας από τους πολίτες της Μακεδονίας να συμμετάσχουν μαζικά την Κυριακή.
Ακόμα, συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, η οποία θα στείλει την Κυριακή αντιπροσωπεία της στην Αθήνα.

Επίσης, κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας, απευθύνουν οι Anonymous Greece.
«Όλοι εκεί 20 του μήνα για να δουν τι είναι οι Έλληνες. Μην κάτσεις στον καναπέ!!. Δεν θα υπολογίσουμε τίποτα και κανέναν...», τονίζουν σε ανάρτηση τους στο facebook.

Συμμετοχή από την Κρήτη

Με τα πλοία της γραμμής από Ηράκλειο και Σούδα αναμένεται να αναχωρήσουν απόψε πολλοί Κρητικοί για να δώσουν το "παρών" στην κινητοποίηση. Ακριβή στοιχεία δεν υπάρχουν καθώς η μετάβαση δεν γίνεται οργανωμένα, ωστόσο εκτιμάται ότι όπως και στα προηγούμενα συλλαλητήρια, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα η συμμετοχή θα είναι μεγάλη.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis