Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ευρωπαϊκή διάκριση για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Μοχού (φωτο)

Image
γελ μοχού
 clock 10:46 | 23/11/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Την ομάδα των  15 μαθητών και τον αρμόδιο καθηγητή του ΓΕΛ Μοχού,  που πήραν τη δεύτερη θέση στη Ελλάδα και την τρίτη στην Ευρώπη σε έρευνα για την παιδική εργασία, βράβευσαν πριν δύο μέρες, στο Μοχό του Δήμου Χερσονήσου. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του οικονομολόγου καθηγητή τους, Γιώργου Βουζαξάκη έκαναν μια εξαιρετική οικονομική έρευνα στο πλαίσιο του τι αγοράζω, και από πού, με τον τίτλο «Εργασία, Που και πως παράχθηκε».
 

γελ μοχού

γελ μοχού, by mpeka

 

γελ μοχού

γελ μοχού, by mpeka

γελ μοχού

γελ μοχού, by mpeka

Μάζεψαν στοιχεία από τις αναπτυσσόμενες χώρες  Κίνα, Μπαγκλαντές, Ινδονησία κ.α. όπου με φθηνά εργατικά παιδικά χέρια και μηνιαίο μισθό που κυμαίνεται από 17 – 23 ευρώ κατασκευάζονται προϊόντα που εισάγονται από την χώρα μας  και καταναλώνονται από τους Έλληνες.
 

γελ μοχού

γελ μοχού, by mpeka

γελ μοχού

γελ μοχού, by mpeka

γελ μοχού

γελ μοχού, by mpeka

Το αποτέλεσμα της έρευνας, εστάλη στο Υπουργείο Παιδείας  στο αρμόδιο τμήμα «Καλών Πρακτικών» και στην Ευρώπη.  Μετά από αξιολόγηση βγήκαν δεύτεροι στην Ελλάδα και τρίτοι στην Ευρώπη!  Ενώ σε δεύτερο διαγωνισμό που συμμετείχαν με τον τίτλο: Διανομή Πλούτου η ομάδα κατέλαβε την έβδομη θέση στην Ελλάδα. 
 

γελ μοχού

γελ μοχού, by mpeka

γελ μοχού

γελ μοχού, by mpeka

"Είμαστε περήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας και την διάκριση των μαθητών σε Ελλάδα και Εξωτερικό" ανέφερε στο ekiti, ο αρμόδιος οικονομολόγος καθηγητής της έρευνας, Βουζαξάκης Γιώργος.

"Η έρευνα πραγμοποιήθηκε στα πλαίσια ενός μαθήματος "Ερευνητικής Εργασίας" και κράτησε τέσσερις μήνες με τους μαθητές να αναδεικνύουν τον καλύτερο ευατό τους" επεσήμανε ο κ. Βουζαξάκης.

Στην εκδήλωση βράβευσης στο Πνευματικο Κέντρο Αγίου Γεωργίου Μοχού  με την συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοχού "Η Πρόοδος", παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σέγκος, ο διευθυντής του Λυκείου Μοχού Γιώργος Πινιτζής, ο καθηγητής που συμμετείχε στην έρευνα, οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους και πλήθος φίλων και γνωστών, της περιοχής.

*Τις φωτογραφίες βρήκαμε στο facebook του Γιάννη Σέγκου

Μ.Μ.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis