Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο δρόμος που θα πάει η λαϊκή αγορά του Μασταμπά

Image
2080751.jpg
 clock 13:03 | 17/01/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Λύση δίνει η Δημοτική Αρχή στο θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά, καθώς, μετά το τελεσίγραφο 24 ωρών που δόθηκε από το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, είχαμε και την τελική πρόταση.

Έτσι λοιπόν, η λαϊκή αγορά της οδού Παρασκευοπούλου, αναμένεται να μεταφερθεί -εκτός συγκλονιστικού απροοπτου- από την δυτική πλευρά της (δηλαδή από την λ. Ιωνίας ως την Παναγίτσα), στην ανατολική πλευρά της (δηλαδή από την λ. Ιωνίας ως την οδό Παπαναστασίου). 

Πρόκειται για ένα σημείο, το οποίο είχε φιλοξενήσει τη λαϊκή αγορά πριν από επτά χρόνια περίπου. Μετά από την απόφαση αυτή, ο φάκελος της πρότασης θα πάει προς συζήτηση, στο Τοπικό Συμβούλιο, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, αφού έχουν γνωμοδοτήσει και οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

Μοναδικό ζήτημα είναι η λειτουργία του 10ου Δημοτικού Σχολείου, με τον κ. Μαρίνο Παττακό, Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας να διαβεβαιώνει, μιλώντας στο ekriti.gr, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για όλα τα ζητήματα που τυχόν προκύψουν.

Υπενθυμίζεται ότι για τις άλλες δύο λαϊκές αγορές, σε Καμίνια και Νέα Αλικαρνασσό, υπαρχει σύγκλιση απόψεων. Για τη μεταφορά της λαϊκής στα Καμίνια προκρίνεται η λύση των οδών Ηφαίστου και Αμαζώνος. Ενώ για τη μεταφορά της λαϊκής στην Νέα Αλικαρνασσό προωθείται η οδός Ηροδότου (απο την Παναγία Καμαριανή). Μια λύση προσωρινή μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη μόνιμη εγκατάσταση της στο δημοτικό οικόπεδο, δίπλα από τις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis