Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο:  Συνεχίζουν την κατάληψη οι εκπαιδευτές οδήγησης

Image
306770.jpg
 clock 10:27 | 01/02/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί και τους ίδιους είναι οι εκπαιδευτές οδήγησης.
Οι εκπαιδευτές δίνουν συνέχεια στην κατάληψη και στα τρία Μηχανολογικά Τμήματα του Νομού Ηρακλείου και σήμερα, όπως αποφάσισαν μετά από την παρουσία τους και την τοποθέτηση τους στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Εκεί οι εκπαιδευτές οδήγησης έδωσαν το «παρών» και κατέθεσαν τις απόψεις τους, για να δοθεί λύση στο... Γολγοθά τους.

Αυτό που τονίστηκε σε ότι αφορά τους εξεταστές του Μηχανολογικού, είναι πως πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της αμοιβής τους. Ενώ σημείωσαν πως το νομοσχέδιο, ειδικά για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων που προτείνεται, είναι ανεφάρμοστο. Δεν μπορεί δε να εφαρμοστεί σε καμία περιφερειακή ενότητα αν δε συνοδευτεί από την πρόσληψη προσωπικού και τη δημιουργία των αναγκαίων εγκαταστάσεων, για τις οποίες δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι χώροι και πόροι.

Όπως επισημάνθηκε επίσης, απόφαση της Περιφέρειας είναι να ζητηθεί  τροποποίηση του νομοσχεδίου και μέχρι να γίνει η διαδικασία αυτή να αρχίσουν οι εξετάσεις ξανά. Θα ζητηθεί να πληρώνονται τα περίπου 3.3 εκ. ευρώ (που είναι οι αμοιβές τους ετησίως) οι εξεταστές απο τα παράβολα που συγκεντρώνονται σε ετήσια βάση από το Κράτος, ύψους 42 εκ. ευρώ, όπως γινόταν μέχρι και πρόσφατα. Αφού φυσικά δοθούν πρώτα τα χρήματα που τους οφείλονται από τον περασμένο Μάη του 2018.
Η απόφαση αυτή της Περιφέρειας θα σταλεί τόσο στην Ένωση Περιφερειών, όσο και στη Βουλή. Μέχρι βέβαια να δοθεί λύση με τις αμοιβές τους, οι εξεταστές είπαν ότι δεν υποχωρούν, λέγοντας πως δεν πρόκειται να κατέβουν τη Δευτέρα στις εξετάσεις.
Σήμερα αργά το μεσημέρι οι εκπαιδευτές οδήγησης θα αποφασίσουν εκ νέου για τη συνέχιση και τη μορφή των κινητοποιήσεων τους, ανάλογα με τις εξελίξεις. 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis