Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

"Συναγερμός" για τον αποκλεισμό του τμήματος Άγιος Νικόλαος - Σητεία του νέου ΒΟΑΚ

Image
boak.jpg
 clock 12:28 | 05/04/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε έκτακτη σύσκεψη σχετικά με τον ΒΟΑΚ και τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, καλεί τους τοπικούς φορείς η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, αύριο Σάββατο 6 Απριλίου στις  12:00 το μεσημέρι

Σε ανακοίνωσή  της  η αντιπεριφέρεια Λασιθίου  αναφέρει πως θεωρεί αναγκαία την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης αιρετών  εκπροσώπων και εκπροσώπων συλλογικών φορέων του Νομού Λασιθίου με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για το ΒΟΑΚ.

Στη σύσκεψη θα γίνει εκτίμηση των εξελίξεων και θα διατυπωθεί η θέση  της ΠΕ Λασιθίου προς το Υπουργείο και κάθε αρμόδιο».

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, αμέσως μετά τις δηλώσεις Σπίρτζη για τον αποκλεισμό του τμήματος Άγιος Νικόλαος - Σητεία από τον νέο ΒΟΑΚ, είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε τη προώθηση των μελετών και την δρομολόγηση της κατασκευής των οδικών έργων στον νομό Λασιθίου.
 
«Ο νομός Λασιθίου παραμένει ο φτωχός συγγενείς της Κρήτης» τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη και επισημαίνει   ότι το τμήμα από Άγιο Νικόλαο έως Σητεία, μήκους 65 χιλιομέτρων, κατά το μεγαλύτερο μέρος του παραμένει ως έχει, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Παράλληλα τονίζει ότι ούτε το τμήμα παράκαμψης της Παχειάς Άμμου, το οποίο διαθέτει πολύ πιο προχωρημένη μελέτη και ωριμότητα από τα εντασσόμενα τμήματα, περιλαμβάνεται στον νέο ΒΟΑΚ.

Εξάλλου ο κυκλοφοριακός φόρτος, δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για την κατασκευή και αναβάθμιση οδικών έργων, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι αναπτυγμένες περιοχές θα υπεραναπτύσσονται και οι λιγότερο αναπτυγμένες θα οδηγούνται σε αναπτυξιακή υστέρηση.
 
 
 
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis