Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ξεκινά το έργο συντήρησης του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεραπετρας

Image
βιολογικός ιεράπετρας
 clock 13:23 | 10/02/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του εκπροσώπου της Αναδόχου Εταιρείας, κ. Εμμανουήλ Διαλυνά, η σύμβαση για το έργο «Συντήρηση και Λειτουργία Η/Μ Εγκαταστάσεων Βιολογικών Καθαρισμών».
 
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 74.387,60€ και αφορά σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:
 
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το μεγάλο αυτό έργο συντήρησης του βιολογικού καθαρισμού Ιεράπετρας που αποτελεί το επιστέγασμα των επί σειρά ετών προσπαθειών της παρούσας Δημοτικής Αρχής για βελτίωση των συνθηκών στο βιολογικό της Ιεράπετρας.
 
Μετά το κλείσιμο της ΔΕΥΑΙ γνωρίζοντας τα προβλήματα της υπηρεσίας και επιθυμώντας την καλύτερη και γρηγορότερη επίλυση των θεμάτων δημιουργήσαμε μία νέα διεύθυνση ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, την στελεχώσαμε με το κατάλληλο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό,  εξασφαλίσαμε την καθημερινή κι επισταμένη συντήρηση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων και σε συνέχεια των παραπάνω υπογράφουμε σήμερα το έργο συντήρησης που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας.
 

 
Επίσης ως δημοτική αρχή θεωρήσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε απαράδεκτο σε μια ξηροθερμική περιοχή όπως είναι ο Δήμος Ιεράπετρας τα νερά του βιολογικού να καταλήγουν στη θάλασσα.
 
Γι’ αυτό μετά από μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώνουμε τη μελέτη, με τις κατάλληλες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες,  για την χρηματοδότηση και τη λειτουργία της τριτοβάθμιας επεξεργασίας του βιολογικού μέσω της οποίας θα αρδεύονται 5000 στρέμματα καλλιεργειών του Δήμου Ιεράπετρας βοηθώντας δεκάδες αγρότες  και προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.
 
Πρόκειται για τη βέλτιστη λύση, καθώς μέσω οικολογικής διαχείρισης του νερού επιτυγχάνεται η αξιοποίησή του για άρδευση των καλλιεργειών, αφού έχουν προηγηθεί περιβαλλοντικές μελέτες της Δημοτικής Αρχής και κατάλληλες αδειοδοτήσεις, και παύει να οδηγείται και να χάνεται στη θάλασσα ανεκμετάλλευτο.
 
Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Μαστοράκη, και το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό του βιολογικού για τη συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά  ώστε να έχουμε πλέον το βιολογικό καθαρισμό Ιεράπετρας σε τόσο καλή λειτουργική κατάσταση.»

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis