Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940

Image
σημαία παρέλαση
 clock 21:15 | 27/10/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Κορυφώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Σύσσωμο το Έθνος ετοιμάζεται να εορτάσει την σημαντική αυτή επέτειο, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις, με φόντο το Αιγαίο, την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, την Κύπρο και την ΑΟΖ.

Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη.

Ηράκλειο
Με δοξολογία στον Ι.Μ.Ν του Αγίου Μηνά και την καθιερωμένη παρέλαση θα κορυφωθούν αύριο και στο Ηράκλειο οι επετειακές εκδηλώσεις, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αν. Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Φωτάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 
ΩΡΑ  7:30
Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.
ΩΡΑ  8:00
Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
ΩΡΑ 10:45
Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής Θεολογίας του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου κ. Νικόλαος Σταματάκης. 
ΩΡΑ 11:30     
Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
ΩΡΑ  12:00
Παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, μέχρι την Πλατεία Κορνάρου, των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, Των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών, της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου «Η Σμύρνη», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «Ο Αετογιάννης»,  του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων.
ΩΡΑ 17:30
Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Μαλεβίζι
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Μαλεβίζι ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Γάζι, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δάσκαλο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, Αχιλλέα Τσάμη και την παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι. Μια παρέλαση η οποία θα έχει ως αφετηρία τη συμβολή της λ. Ελ. Βενιζέλου με την οδό Καμαριώτη και τερματισμό τον Ι.Ν. του Άγιου Νικόλαου, στη δυτική έξοδο του Γαζίου.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν τμήματα του νηπιαγωγείου και προνηπιαγωγείου του ιδιωτικού νηπιαγωγείου «Τα Μελισσάκια μας», τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού «Το χαμόγελο», οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γαζίου, Κρουσώνα, Δαμάστας, Αγίας Μαρίνας και Μονής, η σχολή Κρητικών χορών & μουσικής «Μαρής», το αθλητικό σωματείο Αλμυρός και οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα Χανιά βρίσκεται ήδη ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα  δώσει το παρών αύριο το πρωί, στην παρέλαση στις Βρύσες του Δήμου Αποκορώνου.

Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη: Οι τρεις μαθητές της Γαύδου παρήλασαν με υπερηφάνεια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis