Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Προσγείωση Boeing 737 Μax 8, πριν λίγες μέρες, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Image
αεροδρόμιο ηρακλείου
 clock 13:12 | 14/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Εντείνεται το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει για την ασφάλεια των Boeing 737 Μax 8 και 9. Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας αναστέλλονται όλες οι πτήσεις του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους και στην Ελλάδα οδηγία που έφτασε και στα αεροδρόμια της Κρήτης μέσω της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μετά τα δυστυχήματα που έγιναν στην Ινδονησία και την Αιθιοπία.
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ.Γιώργος Πλιάκας επιβεβαίωσε το γεγονός της απαγόρευσης πτήσεων μετά την οδηγία που δόθηκε και στον ίδιο. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν επιβεβλημένη η απαγόρευση έως ότου διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης δύο πανομοιότυπων αεροσκαφών Boeing 737 Μax.
Επεσήμανε όμως ότι οι Ελληνικές αεροπορικές εταιρίες δεν διαθέτουν αυτό τον τύπο αεροσκάφους. Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου είπε επίσης ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πέρυσι στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης είχαν προσγειωθεί και απογειωθεί Boeing 737 Μax καθώς αυτό το αεροσκάφος πετά από το 2017 και το έχουν αποκτήσει πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρίες με κανονικά δρομολόγια αλλά και εταιρίες που εκτελούν πτήσεις τσάρτερς. Μάλιστα τελευταία, πτήση αεροσκάφους Boeing 737 Μax 8 είχε πραγματοποιηθεί πριν από 20 περίπου ημέρες προς τον αερολιμένα Ηρακλείου, σύμφωνα με τον κ.Πλιάκα.
Ο κόσμος τόνισε ο αερολιμενάρχης δεν πρέπει να τρομοκρατείται καθώς τα αεροπλάνα αποτελούν ακόμη τον πιο ασφαλή τρόπο μετακίνησης στατιστικά. Βέβαια πρόσθεσε οι δύο αεροπορικές τραγωδίες προβληματίζουν αλλά πρέπει να περιμένουμε τα πορίσματα των ειδικών. Την ίδια ώρα η Boeing αποφάσισε να καθηλώσει ολόκληρο των παγκόσμιο στόλο των 737 MAX, μετά τις νέες ανακαλύψεις των ερευνητών στο σημείο του δυστυχήματος του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως η απόφαση αφορά 371 αεροσκάφη σε όλο τον πλανήτη. Την ίδια ώρα σε έναν «πόλεμο» μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση με τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 ΜΑΧ, μετά την αεροπορική τραγωδίαστην Αιθιοπία. Σε μερικά από τα περιστατικά των παραπόνων εμφανίζεται να εμπλέκεται το ίδιο σύστημα αποτροπής της απώλειας στήριξης του αεροσκάφους (Maneuvering Characteristics Augmentation System -MCAS). Σε προβληματική λειτουργία του MCAS, αλλά και ελλιπή εκπαίδευση του πληρώματος φαίνεται να αποδίδεται η συντριβή του Boeing 737 MAX 8 που έγινε στην Ινδονησία τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με την αναφορά που υπάρχει στην βάση δεδομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA). Η βάση αυτή πληροφοριών επιτρέπει την λήψη αναφορών προβλημάτων από τα πληρώματα των αεροσκαφών. Οι ερευνητές του δυστυχήματος που έγινε την Κυριακή στην Αιθιοπία δεν είναι ακόμη σε θέση να δηλώσουν αν η ίδια τεχνολογία MCAS που έχει εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους της Boeing αποτελεί την πιθανή αιτία της νέας αεροπορικής τραγωδίας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis