Skip to main content
ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Η ελληνική αντίδραση στην πρωτοφανή τουρκική πρόκληση στη Σούδα

Image
tourkoi.png
 clock 18:14 | 20/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Προς δύο κατευθύνσεις λειτούργησε άμεσα τόσο το ΓΕΕΘΑ όσο και το ΓΕΝ, μετά την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση, με την ανάρτηση φωτογραφίας δύο Τούρκων βατραχανθρώπων, να κρατούν τη σημαία της χώρας τους στο βυθό (υποτίθεται) της Σούδας, στο περιθώριο της συμμαχικής άσκησης ναρκοπολέμου ARIADNE-19, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η φωτογραφία υπήρχε σε ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, την οποία αναδημοσίευσε και η Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ. 

Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του στρατιωτικού συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη, σε πρώτη και άμεση φάση, η προκλητική φωτογραφία κατέβηκε από την ιστοσελίδα της MARCOM και, σε δεύτερη φάση, αυτή τη στιγμή διερευνάται η λήψη μέτρων και κατά Τούρκου αξιωματικού, Εκπρόσωπος Τύπου (P.A.O) της MARCOM, ο οποίος επανειλημμένως έχει «συλληφθεί» να μη δρα με το ΝΑΤΟϊκό του «καπέλο», αλλά με το τουρκικό, όπως σε πρόσφατη συμμαχική άσκηση που ανέβασε 10 φωτογραφίες από αυτήν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν με τουρκικά πλοία!

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αυτή τη στιγμή υπάρχει συνέργεια του ΓΕΕΘΑ με τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών, ώστε να δουν πως θα χειριστούν το θέμα του Εκπροσώπου Τύπου της MARCOM.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis