Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Θα «σπάσουν» και άλλοι δήμοι τους επόμενους μήνες - Τι είπε για το Τυμπάκι

Image
χαριτσης.jpg
 clock 22:25 | 05/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Την κατάτμηση και άλλων δήμων τους επόμενους μήνες προανήγγειλε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης απόψε στη Βουλή παρουσιάζοντας την τροπολογία για το «σπάσιμο» 5 Δήμων (Σάμου, Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Σερβίων–Βελβεντού) σε 12 μικρότερους.

Όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών έχει δημιουργηθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την μελέτη όλων των άλλων ώριμων αιτημάτων και εντός λίγων μήνες θα εισηγηθεί ποιες άλλες ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και που γιατί υπάρχουν και άλλου προβλήματα. Ενδεικτικά αναφέρω τον Δήμο Σοφού στην Θεσσαλονίκη, το Τυμπάκι στην Κρήτη κ.α.»

Ο κ. Χαρίτσης έκανε μια αποτίμηση του Καλλικράτη λέγοντας ότι «τα 8 χρόνια που μεσολάβησαν από την εφαρμογή του Καλλικράτη επιτρέπουν να κάνουμε απολογισμό. Με τις παρούσες ρυθμίσεις επιχειρείται η αντιμετώπιση συγκεκριμένων οριακών περιπτώσεων συγκεκριμένων ΟΤΑ που αποδείχθηκε ότι ήταν μη λειτουργικοί.

Βασική αρχή που στηρίζεται η διοικητική διαίρεση Καλλικράτη ήταν κάθε νησί και δήμος. Η αρχή λειτούργησε αποτελεσματικά σε μικρά νησιά -σε έκταση και πληθυσμό ή χωρίς ιδιαιτερότητες στην μορφολογία τους. Σε άλλα όμως δημιούργησε σοβαρά προβλήματα που αν δεν αντιμετωπιστούν παράγουν ανισότητες και ανισομέρειες στην ανάπτυξη».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis