Μεγάλο «διπλό» για Μακρυχώρι, ιστορική νίκη για Κιλελέρ

Ο Αετός πέρασε από την Ελασσόνα με 2-1 επί του ΠΟΕ – Στην πρώτη του συμμετοχή στην Α’ ΕΠΣΛ από την ίδρυσή του το Κιλελέρ επικράτησε 1-0 του Βλαχογιαννίου – Ισόπαλοι 1-1 στο γήπεδο Τυρνάβου Αργυροπούλι και Τύρναβος

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 22:22

Έπεσε χθες με τη διεξαγωγή των υπολοίπων τριών αναμετρήσεων η αυλαία της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Μιας πρεμιέρας που επιφύλαξε συγκινήσεις αλλά κυρίως άφησε υποσχέσεις για μία συναρπαστική συνέχεια.

Ξεκινώντας από τα χθεσινά παιχνίδια ο Αετός Μακρυχωρίου κέρδισε το ντέρμπι της Ελασσόνας καθώς επιβλήθηκε με 2-1 του τοπικού ΠΟΕ σ’ ένα παιχνίδι αμφίρροπο στην εξέλιξή του το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων.

Στο Κιλελέρ, η ομώνυμη ομάδα στην παρθενική της εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, πέτυχε μία ιστορική νίκη με 1-0 επί της Δόξας Βλαχογιαννίου, ενώ στον Τύρναβο, Δόξα Αργυροπουλίου (τυπικά γηπεδούχος) και Τύρναβος 2005 αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Στα παιχνίδια που προηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου το μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, Ηρακλής Λάρισας αν και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, είχε καθ όλη τη διάρκεια την υπεροχή των κινήσεων απέναντι στη Δόξα Αμυγδαλέας και έχασε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο ανεβάζοντας στροφές στην επανάληψη πέτυχε την πρώτη του νίκη με το ευρύ 5-1.

Στο γήπεδο Τυρνάβου ο Αμπελωνιακός (τυπικά) γηπεδούχος επιβλήθηκε του Δαμασιακού με 2-0 και συνδύασε την επιστροφή του στην μεγάλη τοπική κατηγορία με νίκη, ο Φαλανιακός πέρασε από τη δυνατή έδρα της Αγιάς και πήρε σημαντικό «διπλό» κερδίζοντας με 1-0 τον τοπικό Δωτιέα, ενώ ο Σμόλικας Φαλάνης έκαμψε την αντίσταση της Λάρισας 2012 με 2-0. Στο γκρουπ των πρωτοπόρων μπήκε και ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος κέρδισε τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα λόγω της αποχώρησης από το πρωτάθλημα του Κισσάβου Συκουρίου.

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

ΠΟΛΥΤΙΜΗ...«ΑΠΟΔΡΑΣΗ»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Πολύτιμο «τρίποντο» για τον Αετό Μακρυχωρίου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αφού «απέδρασε» από την Ελασσόνα, επικρατώντας του τοπικού Π.Ο.Ε. με 1-2 . «Δράστης» στο 88’ η «χρυσή αλλαγή» του Δ. Καπετανόπουλου, ο έμπειρος Παναγιώτης Φουσίκας.

Ο αγώνας παρουσίασε ενδιαφέρον και έφερε στις κερκίδες του γηπέδου της Ελασσόνας δεκάδες φιλάθλους, που παρακολούθησαν ένα ματς με δυνατές μονομαχίες, αλλά χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι στο α’ ημίχρονο αγωνίστηκαν καλύτερα και «έτρεξαν» περισσότερο. Οι φιλοξενούμενοι, πιο έμπειροι, αν και βρέθηκαν να είναι πίσω στο σκορ από το 9’, κατάφεραν στη συνέχεια να γυρίσουν το ματς και τελικά να φύγουν από την Ελασσόνα με το «τρίποντο».

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

9': Επίθεση του ΠΟΕ, το σουτ του Μπαρλαγιάννη αποκρούεται με κόντρες, η μπάλα στα πόδια του Ματούλα που με υποδειγματικό σουτ γράφει το 1-0, μέσα σε χειροκροτήματα.

31': Από τη δεξιά πλευρά επιτίθεται ο Ματούλας και δίνει τη μπάλα στον Μπαρλαγιάννη, που από καλή θέση επιχειρεί γυριστό σουτ, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων αποκρούουν σε κόρνερ.

35': Έξυπνο διαγώνιο σουτ του Τσούτσα και το Μακρυχώρι ισοφαρίζει το σκορ σε 1-1.

44': Νέα επικίνδυνη προσπάθεια των φιλοξενουμένων, η μπάλα στα πόδια του Κλούρα, που σουτάρει συρτά, στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Γούπου.

49': Ωραίος συνδυασμός των Ελασσονιτών, με τον Καραγκούνη να προχωρά και να δίνει τη μπάλα στον Ματούλα. Αυτός από καλή θέση σουτάρει υποχρεώνοντας τον γκολκίπερ Φαρμάκα να αποκρούσει σωτήρια.

50': Πιέζει ο ΠΟΕ, ο Καραγκούνης από τα αριστερά σουτάρει και ο τερματοφύλακας μπλοκάρει.

77': Ο Ματούλας δίνει τη μπάλα στον Καραγκούνη, που από καλή θέση σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

84': Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν. Ο Κυριάκος σεντράρει αλλά η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Φουσίκα, από καλή θέση φεύγει ψηλά άουτ.

88': Ο έμπειρος Φουσίκας με σουτ πλασέ γράφει το τελικό 1-2, μέσα σε τρελά πανηγύρια.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία της Ανδρομάχης Τσιοφλίκη και των συνεργατών της Μάνου, Στάικου.

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Κυρίτσης Ι. (73’ Ντούμος), Σιαφαρίκας (85’ Νταμπόσης), Λαγός, Μπούσιας, Συνάπαλος, Καλύβας (61’ Κυρίτσης Αθ.), Πετάνι (66’ Σακοράφας), Μπαρλαγιάννης Ν., Ματούλας, Καραγκούνης.

ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Δ. Καπετανόπουλος): Φαρμάκας, Τσαντούλης, Φιλιππούλης, Σουφχάρας, Γκαμπέτας, Αντωνόπουλος (52’ Τζιόλας), Κυριάκος (89’ Μπάρδας), Καλούσης, Τσούτσας (66’ Μπέτσιος), Μαλάκος (61’ Φουσίκας), Κλούρας.

Παρουσίες: ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αυτοδιοικητικοί, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημ. Μπουχλαριώτης, αθλητικοί παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, κ.ά.

---ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ---

 

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ

ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το παιχνίδι στον Τύρναβο ανάμεσα στην τυπικά γηπεδούχο Δόξα Αργυροπουλίου και τον Τύρναβο 2005.Η ομάδα του Τυρνάβου ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και είχε τον πρώτο λόγο σε ολόκληρο το πρώτο μέρος.

Οι παίκτες του Νίκου Παπανικολάου πίεσαν τον αντίπαλό τους χάνοντας ευκαιρίες με σημαντικότερες στο 13’ όταν ο Λώζος με τάκλιν, μετά από σέντρα του Καραλή, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στο 34’ όταν και πάλι από σέντρα του Καραλή, ο Κ. Μπάκος επιχείρησε σουτ αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας εξουδετέρωσε τον κίνδυνο με διπλή προσπάθεια.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 44’ όταν ο Πατσιωτός εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κατάληξε στον Ι. Μπάκο, ο οποίος από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Δόξας.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε καθώς η Δόξα ανέβασε στροφές και έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο (ως προς το καλύτερο) σε σχέση με το α’ ημίχρονο.

Στο 56’ όμως ο Τύρναβος ήταν αυτός που πανηγύρισε πρώτος γκολ. Ο Καραλής έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε στον Τσούτσα (είχε μπει ως αλλαγή στο ημίχρονο) και ο τελευταίος με ψύχραιμο σουτ έγραψε το 0-1.

Η αντίδραση της Δόξας ήταν άμεση και στο 65’ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Κουρμπάτι που έκανε μία εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανετράπη από τον Βάνη. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Περήφανος ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Από κει και πέρα η Δόξα έδειχνε πιο ενεργητική στην επίθεση, ωστόσο εάν ήταν λίγο πιο προσεκτική στη δημιουργία των φάσεων θα μπορούσε να ήταν επικίνδυνη.

Στο 75’ και στο 76’ δύο καλές προσπάθειες για τον Τύρναβο με τον Λώζο και στο 89’ η κοντινή κεφαλιά του Τσιάγκου για τη Δόξα ήταν οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις της αναμέτρησης.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουρουζίκας, με βοηθούς τους κυρίους Νάκα και Παπαγεωργίου (πολύ καλοί).

Μοναδικό αρνητικό σημείο του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός στο 19’ του Χατζή, ο οποίος υπέστη θλαστικό τραύμα στο πρόσωπο και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο κέντρο υγείας για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Β. Νάρης): Μπαχτσιβάνος Σ/Α, Κουρμπάτι, Ε. Βουγιατζής (57’ Κακαζούκης, Μπαχτσιβάνος Σ/Χ, Περήφανος, Χατζής (19’ λ.τ. Φουρτούνας), Α. Βουγιατζής (51’ Τ. Χατζηγρηγορίου), Σαίτης, Γκαραγκούνης, Τσιάγκος, Ραμάι (90’+1’ Ρ. Χατζηγρηγορίου).

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ν. Παπανικολάου): Χαλκιάς, Καρράς (77’ Νταναβάρας), Γανός, Δασκαλόπουλος (46’ Τσούτσας), Πατσιωτός, Βάνης, Παπαγιαννούλης (62’ Ντουνούδης), Κ. Μπάκος, Λώζος, Ι. Μπάκος, Καραλής (62’ Γκαντρής).

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ιστορική νίκη για την ομάδα του Κιλελέρ η οποία στην πρώτη εμφάνιση (από την ίδρυσή της) στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ επικράτησε της Δόξας Βλαχογιαννίου με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ ένας παλιός παίκτης των φιλοξενουμένων ο Φαρμάκας, ο οποίος με ωραία εκτέλεση φάουλ στο 52’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, που θέλει να εδραιωθεί στην κατηγορία.

Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Φώτη Πλίτση ανέπτυξε πρωτοβουλίες στο πρώτο μέρος και συνέχισε να είναι επιθετικά δραστήριο μέχρι την επίτευξη του τέρματος.

Από κει και πέρα το άγχος των γηπεδούχων για να διασφαλίσουν τη νίκη, έδωσε τη δυνατότητα στη Δόξα να ανεβάσει στροφές και γίνει απειλητική. Παρά το γεγονός ότι στο 59’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Γκουρομπίνος (που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 4 λεπτά νωρίτερα) δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Δόξα πίεσε τον αντίπαλό της στην προσπάθειά της να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Στο 62’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαντή και απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ενώ στο 68’ ο Μπαντής είχε και δεύτερο δοκάρι αυτή τη φορά από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Τελικά οι προσπάθειες των φιλοξενουμένων δεν καρποφόρησαν και έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ο Φακίτσας Β. που βρίσκονταν στον πάγκο της Δόξας (αναπληρωματικός) δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία.

ΚΙΛΕΛΕΡ (Φ. Πλίτσης): Καρυώτης, Γουρνάρης, Ζιόμπουρας (80’ Μίλι), Παλάσκας, Καρακάνος, Αργύρης, Τάχας, Φαρμάκας (70’ Κολοβός), Καρβούνης (87’ Κασιός), Παπαχρήστος, Γαγάρας (55’ Κουσιώρας).

ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Παπαϊωάννου, Τσούντσουρας, Χριστιανίδης, Δραγατσίκης, Αθανασούλης, Χριστοδούλου (55’ Γκουρομπίνος), Βίδρας (72’ Ιγγλέζος), Λάκης (90’ Πέτρου), Φακίτσας Σ., Μπαντής, Αλεξίου.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ν. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ

Στο τεχνικό τιμ της Δόξας Βλαχογιαννίου επέστρεψε, μετά από απουσία πέντε μηνών για επαγγελματικούς λόγους ο γυμναστής Νίκος Χατρζηγιάννης. Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

««Μετά από απουσία πέντε μηνών για επαγγελματικούς λόγους, επέστρεψε στην Λάρισα και ταυτόχρονα στα καθήκοντά του στον πάγκο της Δόξας Βλαχογιαννίου, για να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε από την περασμένη αγωνιστική περίοδο με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΛ, ο καταξιωμένος γυμναστής Νίκος Χατζηγιάννης.

Πτυχιούχος γυμναστής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με κύρια ειδικότητα το ποδόσφαιρο και εργασίες με καθηγητές του Πανεπιστημίου για το ποδόσφαιρο, έχει βάλει τη σφραγίδα του μέσα από την σκληρή δουλειά, σε αρκετές ομάδες και ποδοσφαιριστές, με αποκορύφωμα την περασμένη αγωνιστική περίοδο με την Δόξα Βλαχογιαννίου που μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ πέτυχε το καλύτερο αγωνιστικό αποτέλεσμα για τους ποδοσφαιριστές και ταυτόχρονα το απόλυτο για την σωτηρία της ομάδας.

Το Δ.Σ. της Δόξας Βλαχογιαννίου του εύχεται καλή συνέχεια στο έργο του και σε συνεργασία με τον προπονητή Νίκο Φακίτσα, επιτυχίες της ομάδας σε όλα τα επίπεδα».

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ηρακλής Λάρ.- Αμυγδαλέα 5-1

Σμόλικας -Λάρισα 2012      2-0

Δωτιέας Αγιάς-Φαλανιακός          0-1

Αμπελωνιακός-Δαμασιακός          2-0

Αχιλλέας Φ.- Συκούριο       3-0 (ά.α.)

Κιλελέρ- Βλαχογιάννι          1-0

ΠΟ Ελασσόνας- Μακρυχώρι        1-2

Αργυροπούλι-Τύρναβος 2005       1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ηρακλής Λάρ.          5-1     3

Αχιλλέας Φ.   3-0     3

Αμπελωνιακός         2-0     3

Σμόλικας       2-0     3

Μακρυχώρι   2-1     3

Κιλελέρ         1-0     3

Φαλανιακός   1-0     3

Αργυροπούλι 1-1     1

Τύρναβος 2005       1-1     1

ΠΟ Ελασσόνας        1-2     0

Βλαχογιάννι   0-1     0

Δωτιέας Αγιάς         0-1     0

Δαμασιακός  0-2     0

Λάρισα 2012 0-2     0

Αμυγδαλέα    1-5     0

*Ο Κίσσαβος Συκουρίου αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/9, 17:00)

Δαμασιακός- Αχιλλέας Φ.

Μακρυχώρι- Συκούριο (3-0 ά.α.)  

Λάρισα 2012- Αμπελωνιακός

Φαλανιακός-ΠΟ Ελασσόνας

Αμυγδαλέα-Σμόλικας

Τύρναβος 2005-Δωτιέας Αγιάς

Βλαχογιάννι-Ηρακλής Λάρισας     

Αργυροπούλι-Κιλελέρ

Αύριο Τρίτη

η κλήρωση της Β’ ΕΠΣΛ

και του κυπέλλου

Αύριο Τρίτη και ώρα 21:00 στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και του κυπέλλου ΕΠΣΛ.

Φιλικό προεπιλογής της Μικτής Νέων ΕΠΣΛ

Αύριο Τρίτη στο Καλοχώρι με την Πελασγιώτιδα

Από τον προπονητή της Μικτής ομάδας Νέων κ. Τσέτσιλα Δ. καλούνται να βρίσκονται αύριο Τρίτη στο γήπεδο Καλοχωρίου στις 16:30 για το φιλικό προεπιλογής με την Πελασγιώτιδα οι παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Πατέτσιος (Λαρισαϊκός), Παπαγιάννης (Olympic Park), Μασούρας (Ανθούπολη), Μπάγκας, Θεοχάρης, Μπουλασίκης, Μπενεχούτσος, Κρικώνης (Ακαδημία Βουτιρίτσας), Γκατζιούρας, Γκαλμπογκίνης (Σμόλικας), Τσούπρος, Πετσούλας, Λυγούρας (Ερασ. ΑΕΛ) , Παζάρας (Αμπελόκηποι), Ζησούλης, Μητάκος (Ν. Πολιτεία), Καπετανόπουλος (Προμηθέας), Μπλαντας (Ηρακλής Λάρ.), Ντέκας (Αβέρωφ), Μουσκεμένος (Απόλλων Λάρ.), Καρέλας (Γιάννουλη), Νταϊάκης (Ομόνοια).

Όπως επισημαίνεται από την ΕΠΣΛ, η παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το άρθρο 7 που ορίζει ότι «Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, εγγεγραμμένος σε σωματείο οφείλει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΠΟ ή την οικεία ένωση […] εφ’ όσον και όταν προσκληθεί. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας ή άρνησης αυτού, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές ημέρες».

Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές αναγκαστεί να απουσιάσει από το φιλικό προεπιλογής θα πρέπει να ενημερώσει τον προπονητή της Μικτής Νέων κ. Δ. Τσέτσιλα στο τηλ. 6932618917.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass