ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ Π.Μ.Σ.

Η επαγγελματική εξουθένωση σε διπλωματική εργασία

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2018 16:51

Η παρουσίαση των μεταπτυχιακών εργασιών των φοιτητών που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», του Ιατρικού Τμήματος, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Στις βασικές αρχές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στηρίχθηκε η οργάνωση και η δομή των εκπονούμενων μεταπτυχιακών εργασιών. Στην παρουσίαση θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την επαγγελματική εξουθένωση, τη φροντίδα και την εθελοντική αιμοδοσία.

Σε μία από τις μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες μελετήθηκε το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, που έχει αναγνωριστεί ως ένα μείζον πρόβλημα του επαγγελματικού τομέα στη σύγχρονη ζωή. Σκοπός της μελέτης ήταν η ανάδειξη παραγόντων που οδηγούν στην επαγγελματική εξουθένωση των επαγγελματιών σε δομές ΠΦΥ, καθώς και τον ρόλο της ψυχολογικής ανθεκτικότητας στην ποιότητα της επαγγελματικής τους ζωής. Επίσης, αναζητήθηκε η ύπαρξη πιθανής συσχέτισης της ψυχολογικής ανθεκτικότητας με τα χαμηλότερα επίπεδα ψυχοπαθολογίας καθώς και με τα χαμηλά επίπεδα επαγγελματικής εξουθένωσης. Συνοπτικά, σε πληθυσμό 191 νοσηλευτών, η πλειονότητα των οποίων ήταν γυναίκες, έγγαμες με δύο παιδιά, απόφοιτοι ΙΕΚ και τουλάχιστον πενταετή προϋπηρεσία, τα επίπεδα επαγγελματικής εξουθένωσης και ανθεκτικότητας ήταν χαμηλά. Οι περισσότεροι των επαγγελματιών υγείας που συμμετείχαν στη μελέτη δεν παρουσίαζαν σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, εντούτοις είχαν χαμηλά επίπεδα ψυχολογικής ανθεκτικότητας. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλήσεων και δυσκολιών που αποδίδονται, τουλάχιστον εν μέρει, στις αντιξοότητες του χώρου εργασίας. Ειδικότερα, για τους επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στην κοινότητα η ψυχολογική ανθεκτικότητα πρέπει να υποστηρίζεται από τις κατάλληλες συνθήκες του χώρου εργασίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της καλλιέργειας των προσωπικών χαρακτηριστικών κάθε ατόμου, της συνεχιζόμενης κατάρτισης, της ισχυρής υποστήριξης της διοίκησης και της προώθησης των κοινωνικών σχέσεων.

H παρουσίαση των μεταπτυχιακών εργασιών από τους φοιτητές θα γίνει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, από 11 π.μ. έως 11:45, στην αίθουσα 4, στο νέο κτίριο του Τμήματος Ιατρικής, Βιόπολις, Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass