Για μία μέρα παιδιά… με τα παιδιά τους!

ΓΟΝΕΙΣ, ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2018 22:55

Μαμάδες, μπαμπάδες, και σε κάποιες περιπτώσεις, και γιαγιάδες περνούν αυτές τις μέρες το κατώφλι των παιδικών σταθμών της Λάρισας.

Αυτή τη φορά δεν παραδίδουν τα παιδιά τους και φεύγουν, αλλά μένουν μαζί τους και έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, έστω και για μια ημέρα, τη καθημερινότητά τους. Παίζουν, κατασκευάζουν, γυμνάζονται και γίνονται ένα με τα παιδιά τους. Το καινοτόμο πρόγραμμα «Open Day», που εφαρμόζει για πρώτη φορά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και οι εντυπώσεις των γονιών είναι ενθουσιώδεις. Οι γονείς που όλη τη διάρκεια της χρονιάς περιορίζονται στο να μαθαίνουν τα «νέα» της ημέρας από τη δασκάλα, έστω και για μία ημέρα μπορούν να τα δουν και να τα ζήσουν όλα από πρώτο χέρι. Πώς χρησιμοποιεί το παιδί τους την τουαλέτα, πώς τρώει, πώς παίζει με τα άλλα παιδιά, με ποια δραστηριότητα χαίρεται πιο πολύ, τι σχέση έχει με τη δασκάλα και το προσωπικό του παιδικού σταθμού είναι μερικά από τα όσα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι γονείς περνώντας ένα πρωινό στον παιδικό σταθμό. Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι και οι ίδιοι αφήνουν για λίγες ώρες τα άγχη και τις σκοτούρες της καθημερινότητας τους και γίνονται παιδιά. Κάθονται στα λιλιπούτεια καρεκλάκια, χορεύουν με τα παιδιά τους, κάνουν κατασκευές και τραγουδούν. Με ευτυχία, που δεν περιγράφεται τα παιδιά τους τραβολογούν από αίθουσα σε αίθουσα για να τους δείξουν τι ζωγράφισαν, ποιος είναι ο καλύτερος φίλος τους, αλλά φροντίζουν να τους κρατάνε σφιχτά. «Μαμά κοίτα ζωγράφισα πολλά λουλούδια», «Μαμά κοίτα εγώ, η Θωμαή, η Ναταλία, η Κατερίνα και η Αλεξάνδρα είμαστε πριγκίπισσες», «Έλα να σου δείξω, μπορώ και πλένω μόνος μου τα χέρια», «Τώρα θα έρχεσαι και εσύ σχολείο μαζί μου;» ήταν μόνο μερικά από όσα ειπώθηκαν, χθες το πρωί στον 1ο Παιδικό Σταθμό Λάρισας, όπου πολλοί γονείς συμμετείχαν στο «Open Day» και πέρασαν ένα απολαυστικό πρωινό με εργαστήρια που περιλάμβαναν κατασκευές, μουσική, τραγούδι και παιχνίδι.

Η διευθύντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου αναφερόμενη στο «Open Day» σημείωσε: «Είναι ένα άνοιγμα στη κοινωνία. Από πέρυσι το σκεφτόμασταν και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε να το εφαρμόσουμε. Πιστεύουμε ότι, πέρα από ευχάριστο και δημιουργικό, είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να έχουν την ευκαιρία έστω και για μία ημέρα να βιώσουν όλα όσα βιώνουν τα παιδιά τους στην καθημερινότητα. Σίγουρα θα έχει και συνέχεια».

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και σήμερα στον 1ο Παιδικό Σταθμό, στον 11ο Π.Σ. «Ελευθερία», στο 13ο Π.Σ. Μέριμνα, στον 21ο Ρουπακιά και το απόγευμα στον 5ο για το απογευματινό τμήμα, ενώ αύριο Παρασκευή «Open Day» θα έχει στον 4ο Π.Σ.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass