Quantcast
Thomas Cook: Οι 5 καλύτερες παραλίες της Θάσου - enikonomia.gr
share

Thomas Cook: Οι 5 καλύτερες παραλίες της Θάσου

δημοσιεύτηκε:

Τις πέντε καλύτερες παραλίες της Θάσου δημοσίευσε στο  blog του, το μεγάλο τουριστικό πρακτορείο, Thomas Cook.

Μάλιστα  δημοσίευμα του γνωστού τουριστικού πρακτορείου αναφέρει ότι: « Η παραλία σε έναν παραθαλάσσιο προορισμό ίσως είναι πιο σημαντική από το ξενοδοχείο. Περίπου  12 ώρες ηλιοφάνειας έχει στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της υψηλής σεζόν, και στην  παραλία ο επισκέπτης ξοδεύει  το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του».

Πιο συγκεκριμένα, η πλήρης λίστα με τις καλύτερες παραλίες του νησιού, σύμφωνα με το  Thomas Coo είναι η παρακάτω:

Την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει το «Paradise Beach» το οποίο βρίσκεται στο Νότιο τμήμα της Θάσου και είναι ιδανικό για οικογένειες και μικρά παιδιά λόγω των ρηχών ήρεμων νερών. Η παραλία προσφέρεται για χαλάρωση και διαθέτει εντυπωσιακή θέα προς πράσινους ορεινούς όγκους του νησιού και ενδείκνυται και για όσους αγαπούν το windsurfing.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται  η παραλία «Σαλιάρα» η οποία είναι γνωστή και ως η μαρμάρινη παραλία λόγω των βότσαλων που καλύπτουν το βυθό της θάλασσας.  Η  παραλία  είναι ήρεμη και έχει κρυστάλλινα νερά και  διαθέτει λευκή αμμουδιά.

Την επόμενη θέση στην λίστα έχει  η παραλία « Αλυκή». Η παραλία αυτή αποτελείται από δύο κόλπους. Αν αναζητά κανείς την πολυκοσμία, τότε μπορεί κανείς  να κατευθυνθεί  στη δυτική πλευρά  της παραλίας  η οποία περιλαμβάνει πολλές ταβέρνες οι οποίες λειτουργούν όλες τις ώρες της ημέρας.  Ωστόσο εάν κάποιος προτιμά τα πιο ήρεμα μέρη τότε μπορεί να επισκεφτεί το ανατολικό κόλπο όπου θα αντικρύσει μια παραλία με καθαρά νερά και λευκή αμμουδιά  η οποία περιστοιχίζεται από πλούσια βλάστηση από ελαιόδεντρα και πεύκα.

Την τέταρτη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν  τα «Λιμενάρια» τα οποία απέχουν μόλις 500 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Η αμμουδιά αυτής της παραλίας είναι γνωστή σε διεθνές επίπεδο και η  γύρω περιοχή της παραλίας  περιβάλλεται από πολλά ξενοδοχεία για οικογένειες  και ψαροταβέρνες.  Ακόμη τα «Λιμενάρια  είναι ιδανικά  για windsurfing και θαλάσσιο σκι.

Και στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η παραλία «Σκάλα Καλλιράχη». Πρόκειται για μια  σκληροτράχηλη βραχώδη παραλία η οποία μπορεί να μην είναι ιδανική για όλους, όμως πολλοί θα εκτιμήσουν το φυσικό περιβάλλον της και την πλούσια πράσινη βλάστηση η οποία σχηματίζει ένα όμορφο σκηνικό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.