Ποια σχολεία της χώρας δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για λόγους ασφαλείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εξαιτίας της νέας έντονης χιονόπτωσης που συνδυάζεται με χαμηλές θερμοκρασίες. Αρκετοί δήμοι πήραν απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

Απόφαση με την οποία αναστέλλεται η αυριανή λειτουργία όλων των σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι “όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (του νομού Θεσσαλονίκης) θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες”. Η αντιπεριφερειάρχης γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι η απόφαση θα επαναπροσδιοριστεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Επίσης κλειστά θα μείνουν αύριο και τα σχολεία στους δήμους Κιλκίς, Βέροιας, Κατερίνης και Έδεσσας. Σε ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Έδεσσας, λόγω της μικρής προσέλευσης παιδιών, θα λειτουργήσει μόνο ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Έδεσσας με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.

Στον Δήμο Αριστοτέλη αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΚΔΑΠ, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στις δημοτικές ενότητες Μ. Παναγίας, Αρναίας και Σταγείρων – Ακάνθου εκτός από τις σχολικές μονάδες της Ιερισσού, Ν. Ρόδων, Ουρανούπολης και Αμμουλιανής (ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο) όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σέρρες

Κλειστά σχολεία στο δήμο Σερρών (Α’βάθμια και Β’βάθμια) λόγω χιονόπτωσης σήμερα και αύριο σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημάρχου.

Δομοκός

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία στα χωριά του Δομοκού – στις Δ.Ε. Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας.

Πύλη

Με απόφαση του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου – Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Εφιστάται η προσοχή στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων για τυχόν βλάβες στη θέρμανση, στην ύδρευση και την άμεση αποκατάστασή τους, ώστε να υπάρχει απάλειψη των προβλημάτων» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Καλαμπάκα

Ανακοινώνεται ότι, αύριο Πέμπτη 10/01/2019, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, λόγω της νέας χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να καταγράφονται στην περιοχή. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Φαρκαδόνα

Ο Δήμος Φαρκαδόνας έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια των μαθητών και λαμβάνοντας υπόψη τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή μας, αποφάσισε τα Σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί να παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 10-1-2019.

Καρδίτσα

Με απόφαση των Δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου, και Παλαμά όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Οι Παιδικοί Σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σοφάδων θα παραμείνουν κλειστοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ