Κραυγή απόγνωσης από τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Κιλκίς: Δεν έχουμε πυροπροστασία – ΦΩΤΟ

SOS εξέπεμψαν μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Μιλώντας στον σταθμό ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, κατήγγειλε πως το νοσοκομείο είναι χωρίς πιστοποιητικά πυροπροστασίας από το 2007 και το 2013.

«Είναι αδιανόητο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς να μην έχει κάνει προληπτικό έλεγχο και να έχουν αφήσει το Νοσοκομείο στο έλεος του Θεού. Δεν έχουμε πυροπροστασία εν έτει 2019, αυτά γίνονται μόνο στην Ουγκάντα. Το διαπιστώσαμε αυτό μετά από αναφορά που κάναμε πριν από τέσσερις μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Ακόμα περιμένουμε την έκθεση επιθεώρησης η οποία θα μας προτείνει μέτρα. Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει κάνει αίτηση για να έρθουν να ελέγξουν από τις 11 Σεπτεμβρίου αλλά περιμένει και αυτή την υπόδειξη μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλεμκερίδης.

«Το Νοσοκομείο Κιλκίς εξυπηρετεί τους 80.000 κατοίκους του Νομού καθώς και όμορων νομών όπως Σερρών, Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσών. Έχουμε ενημερώσει τους πάντες και περιμένουμε τις ειδικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Καλεμκερίδης τόνισε ότι «έχουν λήξει τα προϋπάρχοντα πιστοποιητικά από το 2007 και το 2013. Το εξωφρενικό είναι ότι στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου το πιστοποιητικό έχει λήξει από το 2013 και από εκεί και πέρα καμία ενέργεια. Κάνω έκκληση στον υπουργό Υγείας και τον εισαγγελέα Κιλκίς… », επιρρίπτοντας ευθύνες στον διοικητή του Νοσοκομείου καθώς και τον υπεύθυνο της 4ης ΔΥΠΕ.« Το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο, διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς, διοικητής 4ης ΔΥΠΕ. Πρέπει να λογοδοτήσουν άπαντες, και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ρεβενάκης και ο διοικητής της ΔΥΠΕ, κ. Πλωμαρίτης και το υπουργείο Υγείας. Το γνωρίζουν, το έχουμε επισημάνει, το έχουμε επαναλάβει.»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ