Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΟ Παξών – Κένταυρος Αρίλλα 3-1

ΑΟ Παξών
29 Οκτωβρίου 2017 / 19:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΓΑΪΟΣ. Ήταν πολύ δύσκολη η αποστολή του Κένταυρου Αρίλλα στους Παξούς, αφού είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας και η οποία μέσα στην έδρα της είναι πάρα πολύ δυνατή.

Οι Παξοί που θέλουν εκτός από το πρωτάθλημα να ξεχωρίσουν και στο κύπελλο, είχαν μοναδικό στόχο τη νίκη πρόκριση, κάθε ματς αγωνιστικά ανεβαίνουν και δείχνουν ότι αυτό το κράμα παλιών και νέων παικτών, αλλά και η καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο και  το μεγάλο κέρδος είναι η ένταξη στην ομάδα και την ενδεκάδα παιδιών από τις ακαδημίες είναι μια πολύ πετυχημένη συνταγή, με τους νεαρούς παίκτες να είναι παρακαταθήκη για το μέλλον αυτής της ομάδας.

Αγωνιστικά μάλλον είχε εύκολο έργο η γηπεδούχος, αφού στο γήπεδο εμφανίστηκε ο Αρίλλας με έντεκα μόλις παίκτες, χωρίς δυνατότητα αλλαγών και μάλιστα έχοντας στην ενδεκάδα δυο τερματοφύλακες. Για τον Κένταυρο το ματς ήταν απλά μια υποχρέωση και δεν είχε σκοπό και στόχο να παλέψει όσο δεν παίρνει τον αγώνα, οι πολλές απουσίες παικτών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και η ενδεκάδα ανάγκης που εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, δεν επέτρεπε μεγάλες προσδοκίες. Παρ΄ όλα αυτά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, μείωσε και πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά σίγουρα οι Παξοί ήταν καλύτεροι σαν ομάδα, ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι και δύσκολα θα μπορούσε κανείς να μην φτάσουν στην πρόκριση.
 
Οι Παξοί προηγήθηκαν στο 28΄με τέρμα που πέτυχε ο Ρεντόν, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι ο σκόρερ χρησιμοποίησε και το χέρι του, αλλά ο διαιτητής έδειξε σέντρα. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του α΄ μέρους νέο τέρμα και 2-0 για τους γηπεδούχους με σκόρερ αυτή την φορά τον Ρούσης Ι.
Στην επανάληψη ο Αρίλλας που κυνήγησε το γκολ, αφού έπαιζε ανοικτά σε όλη τη διάρκεια του ματς, κατάφερε να μειώσει με τον Κωνστάντη στο 53΄, αλλά δέκα λεπτά αργότερα το ματς ουσιαστικά τελείωσε με το τρίτο τέρμα που πέτυχε ο Τέσας για τους γηπεδούχους.

Στεκόμαστε στην άψογη φιλοξενία της ομάδων των Παξών για την οποία μιλάμε οι άνθρωποι του Αρίλλα, αλλά και για τα παράπονα για τη διαιτησία, που όμως λένε και στο τρίτο τέρμα υπήρχε παράβαση οφσάιντ, ήτα πολύ εκτεθειμένος ο σκόρερ, βάζοντας μάλιστα και θέμα λήξης του ματς αρκετά ενωρίτερα από το 90΄, γιατί έτσι έκρινε ο διαιτητής.
ΑΟ Παξοί (Ν. Κλάρο): Κουλούρης Α., Κιούπι, Βλαχόπουλος Χ., Μακρής Ι., Φασλάι, Μακρής Δ., Μπογδάνος Ν., Βαρότσης Θ., Τέσας, Ρεντόν.,  Ρούσης Ι. 
Κένταυρος Αρίλλας (Τ. Μουζακίτης): Μουζακίτης Β., Τσουκαλάς Σπ., Στ., Μουζακίτης Λ., Ν., Αρμάντο, Καλούδης Αθ., Κωνστάντης, Γουδέλης, Αργυρός, Καλούδης Β. 
 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια