Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχος: «Ατυχείς οι δηλώσεις του προέδρου του Ροταριανού για το κτήριο του Γηροκομείου Κέρκυρας»

Γηροκομείο Κέρκυρας
14 Δεκεμβρίου 2018 / 14:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του Ροταριανού Ομίλου «Κέρκυρα Καποδίστριας» Κώστα Καρβούνη,

σε τηλεοπτική εκπομπή, επ’ ευκαιρία εκδήλωσης του Ομίλου για την οικονομική στήριξη του Γηροκομείου,  το Δ.Σ. του  Γηροκομείου δηλώνει τα παρακάτω:
1. Θεωρούμε ατυχείς τις δηλώσεις του κ. Καρβούνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο του Γηροκομείου και λόγω της  υπερβολής τους, δεν αποδίδουν την πραγματικότητα.
2. Ο Όμιλος, τον οποίο ευχαριστούμε για την προσφορά του, όπως και κάθε σωματείο ή συλλογικότητα που συνδράμει το έργο του Γηροκομείου και του Ορφανοτροφείου, ανέλαβε με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μέρος ήδη προγραμματισμένων από τη Διοίκηση εργασιών  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγρασίας που παρουσιάζεται κατά καιρούς σε  σημεία του κτιρίου.
3. Είναι γεγονός ότι το κτίριο του Γηροκομείου είναι παλαιό και ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση. Το κτίριο αυτό το παραλάβαμε και – δεδομένου ότι δεν μπορέσαμε να βρούμε   καταλληλότερο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης – έχουμε από το 2014 σε εξέλιξη πρόγραμμα  επισκευών  που μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 50.000 ευρώ πέραν της προσωπικής εργασίας. Ταυτόχρονα, καταβάλλουμε προσπάθειες για την ανέγερση νέου σύγχρονου  Γηροκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του.
4. Δεδομένου πως η λειτουργία των αδελφάτων καλύπτει ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, είναι προφανές ότι δεν προσφέρεται για την εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπών. 

Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου
και Δήμαρχος Κερκύρας
 
Κωνσταντίνος Νικολούζος