Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση μελέτης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στους φορείς της Κέρκυρας (video)

Φουαγιέ δημοτικού θεάτρου
25 Ιανουαρίου 2019 / 09:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου παρουσιάστηκαν σήμερα

δύο πολύ σημαντικές μελέτες για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα. 
Η πρώτη παρουσίαση αφορά στην μελέτη του Εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και η δεύτερη είναι η μελέτη αποκατάστασης των τριών κυττάρων στο Τεμπλόνι.
Την παρουσίαση έκαναν οι Εκπροσωποι της εταιρείας ΕΠΤΑ που βρίσκονται στην Κέρκυρα αλλά και τα στελέχη του ΣΥΔΙΣΑ.
Η μελέτη παρουσιάστηκε στους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, στους επικεφαλής των παρατάξεων, στο Εμπορικό Επιμελητήριο. το ΤΕΕ, τον Εμπορικό Συλλογο καθώς και στους φορείς του Τουρισμού.


Η υλοποίηση του έργου κατασκευής του εργοστασίου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 32.750.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Αφορά στην κατασκευή και λειτουργία της ΟΕΔΑ. Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί στη θέση «Ακροκέφαλος» Τεμπλονίου, σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 115,51 στρεμμάτων (στο ίδιο οικόπεδο λειτουργούν ο ΧΥΤΑ Κεντρικής Κέρκυρας και το ΚΔΑΥ).
Μετά τις ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους  που ακολούθησαν, έγινε μια σύντομη παρουσίαση της μελέτης του έργου, αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Τεµπλονίου. Ένα έργο που χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων και βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης των προσφορών υποψηφίων αναδόχων.
Στην παρουσίαση, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου  και του Προέδρου του ΣΥΔΙΣΑ  Σπύρου Ασπιώτη, παρέστησαν:
Από τη πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραίτης  και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσουκας. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συµβουλίου Μαρία Μουζακίτη, η  Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» Μερόπη Υδραίου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κέρκυρα να Ζεις» Ιωάννης Τρεπεκλής, ο  Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γεώργιος Ραιδεστινός,  εκπρόσωποι  του Τ.Ε.Ε Κέρκυρας, και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο Πρόεδρος  του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βασίλειος Καλούδης, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Περικλής Κατσαρός και εκπρόσωπος του  Εμπορικού Συλλόγου .
Επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καρύδης, Νόνη Μάστορα, Νίκος Κορακιανίτης και  Αριστείδης Μπαλής. Παρέστησαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.