Βρετανία: “Μυστικές επαφές” για την απομάκρυνση της Μέι εκ των έσω (video)

Σε κλοιό πιέσεων τελεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μετά το κύμα παραιτήσεων, με τα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν κοινό μυστικό την προσπάθεια για την αποπομπή της. Πέντε πρωτοκλασάτα στελέχη των Συντηρητικών βρίσκονται σε “μυστικές επαφές” για την απομάκρυνση της Μέι εκ των έσω, αναφέρουν δημοσιεύματα υπολογίζοντας ότι υπολείπονται 11 βουλευτές από τους 48 που απαιτούνται για να διεξαχθεί ψηφοφορία αποπομπής της πρωθυπουργού.

Οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών των Τόρις για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα BrexitCentral που επικαλείται αξιόπιστη πηγή.

Με συνεχείς συνεντεύξεις η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι περνά στην αντεπίθεση υπερασπιζόμενη με νύχια και με δόντια το σχέδιο συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το Brexit, αλλά και το πόστο της, που απειλείται έπειτα από την ανταρσία.

«Οχι, δεν είμαι ο σύγχρονος Τσάμπερλεν» δήλωνε χθες η πρωθυπουργός από το μικρόφωνο του ραδιοφωνικού δικτύου LBC,  διαψεύδοντας τα περί αντικατάστασης της όπως ο Νέβιλ Τσάμπερλεν που εκδιώχθηκε το 1940 μετά το ξέσπασμα του πολέμου και αντικαταστάθηκε από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί εμμένουν σε γενικές εκλογές, εάν η συμφωνία απορριφθεί από την Ολομέλεια κατά την ψηφοφορία που αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Η συμφωνία που έκλεισε το Συντηρητικό Κόμμα με το DUP για το Brexit ακυρώνεται, εκτός εάν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αντικατασταθεί από νέο ηγέτη, διαμήνυσε στο μεταξύ, το βορειοϊρλανδικό κόμμα, κατά πληροφορίες που δημοσιεύει η Telegraph.

Κατά το δημοσίευμα της δεξιάς βρετανικής εφημερίδας, το DUP απείλησε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι η υποστήριξή του προς τους Τόρις εφεξής «εξαρτάται από το ποιος (θα) είναι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος».

ΟΗΕ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε «άρνηση»- H φτώχεια θα επιδεινωθεί με το Brexit

Τα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησαν σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «άρνηση» αναφορικά με το χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών που ολοένα και βαθαίνει στη χώρα κι ότι το Brexit απλά θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Έπειτα από μια αποστολή 12 ημερών στη Βρετανία, ο επικεφαλής για το θέμα της φτώχειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Φίλιπ Άλστον συμπέρανε μια «πολύ μεγάλη επιδείνωση της κατάστασης των φτωχότερων».

Στην έκθεσή του που δημοσιεύτηκε σήμερα γίνεται λόγος για ένα ποσοστό φτώχειας μεταξύ των παιδιών στη Βρετανία που θα μπορούσε να ανέλθει σε 40%. Συμπληρώνει ότι ένας Βρετανός στους 5 ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, βάσει των εθνικών κριτηρίων.

Το Brexit «ταρακουνά» την Premier League

Το σχέδιο της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FA) για τον αριθμό των ξένων παικτών στους συλλόγους της Premier League είναι να μειωθεί ο αριθμός των ξένων παικτών σε κάθε ομάδα της Premier League σε 12 από τους 17 μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια επίσης να ενισχυθεί ο αριθμός των εγχώριων παικτών στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Εάν η πρόταση περάσει, 12 από τις 20 ομάδες της Premier League θα πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των ξένων παικτών, ανάμεσά τους οι λεγόμενες «έξι μεγάλες», που θα χρειαστεί να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους, κρίνοντας ότι μετά το Brexit όλοι οι μη-Βρετανοί θα θεωρούνται ξένοι.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Σχετική είδηση:Σε τεντωμένο σκοινί η Μέι με τις 48 υπογραφές-Το καμπανάκι της Γαλλίας (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος