Αναδασωτέες καμένες εκτάσεις της Αττικής – Νέοι δασικοί χάρτες από το ΥΠΕΝ (video)

Περιοχές από το Μαρούσι έως το Βύρωνα και από τη Νέα Ιωνία έως τη Ραφήνα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο “πακέτο” των δασικών χαρτών που αναρτώνται αύριο. Αύριο δημοσιεύονται και οι χάρτες για τις εκτάσεις στην Ανατολική και Δυτική Αττική που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου και οι οποίες κηρύσσονται αναδασωτέες.

Αναδασωτέες κηρύσσονται οι καμένες εκτάσεις σε ανατολική και δυτική αττική ταυτόχρονα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών την Παρασκευή και στις 2 περιοχές. 14.303 στρέμματα γης κάηκαν τον Ιούλιο στην ανατολική αττική. Από αυτά 5.808 στρέμματα είναι η έκταση που περιλαμβάνει δάση και δασικές εκτάσεις, δασωμένους αγρούς, άλση, πάρκα και κοινόχρηστους χώρους σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια. Στη δυτική Αττική το περίγραμμα της πυρκαγιάς είναι 52.909 στρέμματα. Αναδασωτέα κηρύσσονται τα 49.065.

Όπως είπε ο αναπληρωτής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών από αύριο και προκειμένου να τρέξει η αποκατάσταση των κατοικιών στις περιοχές που επλήγησαν οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ζητούν από τα δασαρχεία τη βεβαίωση για τον χαρακτήρα της έκτασης προκειμένου να προχωρήσουν με την οικοδομική άδεια.

123.738 στρέμματα είναι συνολικά ο προς ανάρτηση δασικός χάρτης της Ανατολικής αττικής. Περιλαμβάνει Μαρούσι, Βύρωνα, ζωγράφου, Καισαριανή, Mελίσσια, νέα ιωνία, νέα μακρη, Πικέρμι, Ραφήνα και Φιλοθέη.

Στο νέο πακέτο των δασικών χαρτών περιλαμβάνονται ακόμη:

-Τα Μέγαρα στη δυτική Αττική

-Τμήματα του νομού Δράμας

-Χάρτες για νησιά των κυκλάδων αλλά και για τις χορτολιβαδικές εκτασεις του δήμου Κοζάνης.

Για τους δασικούς χάρτες περιοχών σε Τρίκαλα, Καβάλα, ανατολική και δυτική αττική που έχουν αναρτηθεί τους τελευταίους 2 μήνες η προθεσμία ενστάσεων και αντιρρήσεων παρατείνεται έως τις 15 Ιανουαρίου 2019. Οι νέες αναρτήσεις δασικών χαρτών για τις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής αττικής θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2019.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος