Ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 ο Δήμος Χαϊδαρίου σε μια συμβολική κίνηση ύψωσε στο Δημαρχείο της πόλης την παλαιστινιακή σημαία, δίπλα από την ελληνική. Η ίδια κίνηση είχε γίνει τη Δευτέρα στο Δημαρχείο της Καισαριανής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου: “Με αφορμή την επέτειο της Καταστροφής το 1948, της «Νάκμπα», εκφράζουμε με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί το δικό του ελεύθερο κράτος, απαιτώντας τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Ιδιαίτερα μετά από το νέο αποτρόπαιο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ με θύματα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη και την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό. Τεράστιες ευθύνες φέρει η κυβέρνηση που από τη μια μεριά με περίσσεια υποκρισία εκφράζει τον «αποτροπιασμό» της και από την άλλη συνεργάζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά με κοινές ασκήσεις όλο και πιο στενά με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ δε σταματά στιγμή να αθωώνει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό”.

Ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας στο Δημαρχείο ΧαϊδαρίουΤέλος, ο Δήμος τονίζει ότι: “Απαιτούμε εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015, την οποία αρνείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, και να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον των λαών.
Αυτός που θα νικήσει είναι ο δίκαιος αγώνας του παλαιστινιακού λαού και όχι οι ιμπεριαλιστές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος