Σοβαρά προβλήματα έφερε η “Χιόνη”-Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο (video)

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Χιόνη”, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι προκάλεσαν προβλήματα και στην Αττική με αρκετές διακοπές ρεύματος από πτώσεις δέντρων σε καλώδια της ΔΕΗ. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στα πορθμεία Πάχης Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ωρωπού Ερέτριας και Καβάλας-Πρίνου.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές, από την πρόσκρουση το πρωί του κρουαζιερόπλοιου «VIKING JUPITER» σημαίας Νορβηγίας στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διαδικασία κατάπλου του.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν 607 επιβάτες και 483 άτομα πλήρωμα, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στον προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εσωκοιλώματα και στρεβλώσεις στην δεξιά πλευρά του, καθώς και μικρό ρήγμα περίπου δέκα εκατοστών.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω. Περίπου 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, δέχθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Πυροσβεστική.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές του λεκανοπεδίου, από χθες το απόγευμα. Λίγο πριν από το μεσημέρι σημειώθηκε βλάβη σε γραμμή μέσης τάσης στην περιοχή του Γέρακα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Βλάβη υπήρξε στην περιοχή του Λαυρίου, στην Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη και κυρίως στο νομό Χανίων προκάλεσε η κακοκαιρία. Χωρίς ρεύμα παρέμειναν όλα τα χωριά στα νότια του νομού, ενώ δεν λειτούργησαν τα σχολεία. Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή όλες οι σχολικές μονάδες των δήμων Πλατανιά, Κισάμου και Κανδάνου Σελίνου.

Σοβαρά προβλήματα έφερε η “Χιόνη”-Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο (video)
(EUROKINISSI)

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Χανίων κλειστός θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας ο δρόμος Σφηνάρι – Κάμπος στην περιοχή Κισάμου λόγω των συνεχόμενων κατολισθήσεων που καθιστούν αδύνατη την απομάκρυνση από τη συγκεκριμένη περιοχή, των παρασυρόμενων από την κακοκαιρία βράχων και δέντρων, παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες των συνεργειών και μηχανημάτων της Π.Ε. Χανίων.
Κλειστοί θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας και οι εξής δρόμοι:
-Ο δρόμος από τη διασταύρωση Ορθουνίου προς Λαγκό-Πρασέ-Σέμπρωνα – Αγία Ειρήνη – Ροδοβάνι.
-Ο παρόχθιος δρόμος και το επαρχιακό δίκτυο Φουρνέ-Μεσκλά.
-Ο δρόμος Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρα (τμήμα Νερατζιά – Βουκολιές).
-Ο δρόμος Περιβόλια – Θέρισο, όπως και
-O επαρχιακός δρόμος Καλουδιανά – Τοπόλια – Χρυσοσκαλίτισσα (τμήμα Τοπόλια – Μύλοι).
-Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται επίσης στο εθνικό δίκτυο από Σούδα μέχρι και Πλατανιά.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε οδικές υποδομές και δίκτυα πολλών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και σε καλλιέργειες που έχουν καλυφθεί από μεγάλες ποσότητες νερού. Από το απόγευμα της Τετάρτης όταν και υπήρξε ένταση των καιρικών φαινομένων βρίσκεται επί ποδός το σύνολο του κρατικού μηχανισμού. Από τις βροχές πλημμύρισαν επίσης σπίτια και επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Μαίνεται η κακοκαιρία – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος