Θύμα ξυλοδαρμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας (video)

Επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας. Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Μετά τη λήξη του αγώνα Καλαμάτα-Πάμισος για το Κύπελλο Μεσσηνίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από το γήπεδο.

Τη στιγμή που περνούσε έξω από τα γραφεία των οργανωμένων οπαδών της Καλαμάτας τρία άτομα, άρχισαν να τον βρίζουν και να του λένε ότι ξεπουλήθηκε από το κόμμα του η Μακεδονία. Αμέσως μετά βγήκαν 15-20 άτομα και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο φέροντας ελαφρά τραύματα από την επίθεση. Ο βουλευτής δήλωσε ότι έχει αναγνωρίσει τα άτομα και πως ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι προσαγωγές.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για το συμβάν, αναφέροντας ότι: «Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς.

Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο.

Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της».

«Οι τραμπούκοι που χτύπησαν τον Κωνσταντινέα, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είναι φασισμός, όχι πατριωτισμός» γράφει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η κοινωνία και όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, οφείλουμε να υπερασπίσουμε την δημοκρατική ομαλότητα, κόντρα στον εκφασισμό», επισημαίνει στην ίδια ανάρτηση.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρο Τοσουνίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλλουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα. Ο πατριωτισμός δεν είναι βία και τραμπουκισμοί. Ο πατριωτισμός είναι ο αγώνας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και την ελευθερία τους, με όλα τα μέσα που δίνει η Δημοκρατία.

Η βία δεν θα περάσει. Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντί της».

Την απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει η ΝΔ για την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμάτα ο βουλευτής Πέτρος Κωσταντινέας. Σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα. Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις», αναφέρει το ΚΚΕ στη δική του ανακοίνωση για την επίθεση.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Μαρία Τομάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος