ΒΙΟΜΕ: Απειλή πλειστηριασμού και αντιδράσεις των εργαζομένων

Επανεμφανίζεται η απειλή του πλειστηριασμού στη ΒΙΟΜΕ και οι εργαζόμενοι που τη λειτουργούν, ανακοίνωσαν συνέλευση για το θέμα αυτό την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, 19:00, στο χώρο της Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ στην Αθήνα, Ψαρών 33, στο Περιστέρι (σταθμός μετρό Αγιος Αντώνιος).

ΒΙΟΜΕ: Απειλή πλειστηριασμού και αντιδράσεις των εργαζομένωνΤην πρόσκληση για τη συνέλευση υπογράφει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ, ενώ σε ανακοίνωση των “εργαζομένων στη Συνεργατική Εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.”, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Εμείς οι εργαζόμενοι στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ. αγωνιζόμαστε 6 χρόνια τώρα για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο που η ιδιοκτησία παράτησε στη μοίρα του. Η οικογένεια Φιλίππου και οι μέτοχοι του ομίλου εγκατέλειψαν μέσα παραγωγής και εργαζόμενους απλήρωτους, μη δείχνοντας το παραμικρό ενδιαφέρον για τίποτα από τα παραπάνω.

Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση σε συνεργασία με δικηγόρους και καθηγητές της νομικής που υποστηρίζουν τον αγώνα μας, για τη λειτουργία του εργοστασίου με νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο, τόσο οικονομικά και παραγωγικά, όσο και για την διακίνηση των προϊόντων. Απαιτούμε:

ΒΙΟΜΕ: Απειλή πλειστηριασμού και αντιδράσεις των εργαζομένωνΕνάντια στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος (φόρων και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων) και για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος έναντι των τεράστιων ποσών που χρωστούν οι επιχειρήσεις Φίλκεραμ ΑΕ και ΒΙΟΜΕ ΑΕ, να δημευτεί ακίνητη και κινητή περιουσία των ιδιοκτητών. Υπάρχουν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις κατά της εργοδοσίας. Κρατικές υπηρεσίες και δημόσιοι οργανισμοί θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει.

Στη συνέχεια να παραχωρηθούν ή να νοικιαστούν τα ακίνητα στην συνεργατική των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας (αποδεδειγμένα, άλλωστε, η συνεργατική δείχνει αυξητικές τάσεις απασχόλησης)”.

ΒΙΟΜΕ: Απειλή πλειστηριασμού και αντιδράσεις των εργαζομένωνΣε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι: “Επίσης, άμεσα το ακίνητο που έχει ήδη δεσμευτεί (και εξαιρεθεί από τον πλειστηριασμό) από προηγούμενη κυβέρνηση, το 2012, να δημευτεί και να παραχωρηθεί στη συνεργατική για να περάσουμε άμεσα σε κανονική λειτουργία με όσα απαιτούνται για την πλήρη νομιμοποίηση.

Και μάλιστα σε ένα πολύ διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον από αυτά που ισχύουν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας:
• Με συμμετοχή τόσο των εργαζομένων όσο και της κοινωνίας στον έλεγχο της παραγωγής και της διανομής.
• Με έλεγχο μέσα από συνελεύσεις όλης της οικονομικής λειτουργίας.
• Με απόλυτη ισότητα στις αποφάσεις αφού έχουμε όλοι μια ψήφο.
• Με ίσο μεροκάματο για ίσο χρόνο εργασίας.
• Με προσανατολισμό της παραγωγής στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες και όχι στη συσσώρευση κέρδους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος