Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της δίκης (video)

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η ακροαματική διαδικασία της δίκης σε δεύτερο βαθμό των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Κατά την αγόρευση τους οι δικηγόροι του Βασίλη Σαραλιώτη, Χρήστος Διαμάντης και Γιάννης Αλετράς ζήτησαν την αθώωση του, υποστηρίζοντας “ότι δεν ειχε συμμετοχή και δεν γνώριζε τις προθέσεις του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ώστε να αποτρέψει την πράξη του”.

Αμέσως μετά η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι η απόφαση τους θα γίνει γνωστή στις 19 Ιουνίου 2019 στη 1 το μεσημέρι και αφού πρώτα προηγηθεί η διάσκεψη των ενόρκων και τακτικών δικαστών. Αμέσως μετά οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον καταλογισμό ελαφρυντικών σε μια διαδικασία που αναμένεται να ολκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σημειωτέον ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία σε ισόβια κάθειρξη καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Η συγκεκριμένη δίκη κράτησε περισσότερα από τέσσερα (!) χρόνια, με συνεχείς αναβολές και αρκετές εντάσεις, ευτυχώς όλες σε λεκτικό επίπεδο και αυστηρά εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

Θυμίζουμε, ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για να αποφυλακιστεί, ωστόσο με περιοριστικούς όρους το 2012.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας, από πρόθεση ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Από την πλευρά του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος επανέλαβε και ζήτησε την καταδίκη των Κορκονέα και Σαραλιώτη σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ωστε να υπάρξει αποκατάσταση του δικαίου και να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ε. Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος