Ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στο 21ο Δημοτικό Αχαρνών-Παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις (video)

Κοντέινερ τα οποία είχαν τοποθετηθεί ως προσωρινή λύση λόγω του σεισμού έχουν γίνει μόνιμη λύση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και τα προβλήματα γίνονται ολοένα και περισσότερα, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των 318 μαθητών και των δασκάλων. Tην ίδια στιγμή, άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο σχολείο, τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Τα μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ από το 1999 που έγινε ο σεισμός στην Αθήνα οπότε και κατέρρευσε. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πολλά. Τα λυόμενα είναι διαλυμένα, οι οροφές στάζουν όταν βρέχει, στα πατώματα υπάρχουν τρύπες.

Το πρόβλημα της μετεγκατάστασης λοιπόν είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο. Η καθημερινότητα γίνεται δύσκολη μέρα με τη μέρα και η ανάγκη για λύσεις είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα ξημερώματα της Τετάρτης μπήκαν άγνωστοι και έκλεψαν πόρτες και βρύσες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στις τουαλέτες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι 318 μαθητές να τις χρησιμοποιήσουν. Σήμερα, ήρθαν στο σχολείο τέσσερις καινούργιες.

Ένα ακόμη πρόβλημα που έχει προκύψει πλέον, είναι ποιος θα πληρώσει από δω και πέρα τις τουαλέτες που έχουν δοθεί στο σχολείο. Αρχικά είχαν πληρωθεί από τον εργολάβο της μετεγκατάστασης για έναν μήνα και η σύμβαση λήγει στις 9 Οκτωβρίου, έτσι τώρα διερευνούν ποιος θα αναλάβει το κόστος από εδώ και στο εξής.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ:Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος