Παπαδημούλης: Ας βγει ο Κ. Μητσοτάκης να υπερασπίσει την χώρα του και την πολιτική του πατέρα του (audio)

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του του ευρωκοινοβουλίου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου και είπε ότι θεωρεί αρνητική αυτή την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών. Αυτή η απόφαση μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, όταν το μάθημα των Θρησκευτικών ήταν σαν το Κατηχητικό. Αυτό δεν συμβαίνει και δεν νοείται σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, πρόσθεσε.

Η Ελλάδα ούτε ήταν ούτε πρέπει να γίνει Ιράν, συμπλήρωσε. Αυτή η απόφαση από πλευράς αρνητικής βαρύτητας έχει μεγαλύτερη σημασία από την προκλητική και άθλια απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου του Αιγίου που αθώωσε πριν από μερικές μέρες τον Μητροπολίτη Χρυσαυγίτη, επεσήμανε. Δεν υπάρχει άλλος που φωτογραφίζεται καμαρώνοντας με Χρυσαυγίτες βουλευτές, να υιοθετεί την λογική τους και να τους επαινεί, τόνισε.

Το ΣτΕ ένα κορυφαίο όργανο της ελληνικής δικαιοσύνης, το οποίο θέλει να μας γυρίσει σε αλήστου μνήμης εποχές, επεσήμανε. Παντού στην Ευρώπη το λέω, γιατί έχουν κρυφτεί οι λεγόμενοι Φιλελεύθεροι. Αυτά τα θέματα αντιμετωπίζονται με ένα πνεύμα σεβασμού στην θρησκεία, αλλά και δυνατότητας να μαθαίνουν οι μαθητές και πώς κινούνται τα πράγματα στον κόσμο, πρόσθεσε.

Είμαστε σε μια χώρα -πρόσθεσε ο κος Παπαδημούλης- που αναγνωρίζει την ανεξιθρησκεία και θεωρεί εξίσου πολίτες με τα ίδια δικαιώματα και πολίτες που έχουν άλλα θρησκεύματα, ή δεν θρησκεύονται. Στην υπόθεση του Αιγίου σημείωσα -είπε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου- μια εκκωφαντική σιωπή της ΝΔ, ελπίζω οι φιλελεύθεροι της ΝΔ, οι κεντροδεξιοί της ΝΔ που ισχυρίζονται ότι είναι εκσυγχρονιστές να μην σιωπήσουν και πάλι.

Αναφερόμενος στο θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία ο κος Παπαδημούλης είπε ότι κάνουμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ως χώρα και στο πολιτικό νομικό και διπλωματικό επίπεδο δυναμώνοντας την πίεση απέναντι στην ηγεσία Ερντογάν να σταματήσει να κωλυσιεργεί, να ταλαιπωρεί, να κάνει καψώνια στους δυο στρατιωτικούς.

Χθες είχαμε μια ισχυρή στο συμβολισμό της δήλωση από τον Αμερικανό πρέσβη και από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανέφερε. Επίσης ο πρόεδρος Ταγιάνι μετά από δικές μας πρωτοβουλίες και ενέργειες έχει κάνει τα σχετικά διαβήματα, συμπλήρωσε. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, να κλιμακωθεί με σοβαρότητα, με εθνική ομοψυχία για να έχουμε αίσια έκβαση το συντομότερο δυνατόν, εκτίμησε ο κος Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου αναφερόμενος στις απειλές των μακεδονικών οργανώσεων προς τους βουλευτές, είπε ότι αυτές οι επιστολές που απειλούν με θάνατο προδοσία όσους υποστηρίζουν μια λύση στο μακεδονικό με σύνθετη ονομασία, όσους υποστηρίζουν δηλαδή την γραμμή που είχε η χώρα εδώ και χρόνια από την εποχή του Κων. Μητσοτάκη, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κων. Καραμανλή και του Κ. Σημίτη όσοι απειλούν Έλληνες βουλευτές, ή Έλληνες πολίτες ότι θα θανατωθούν γιατί είναι προδότες, διαπράττουν φασιστική αθλιότητα. Ήδη μετά τις αντιδράσεις απέναντι σε αυτή την απειλή κατά της ζωής Ελλήνων πολιτών αρχίζουν και τα μαζεύουν οι λεβέντες, συμπλήρωσε ο κος Παπαδημούλης. Ποιος θέλει να παραχωρήσει ελληνικό έδαφος, ας τα αφήσουμε αυτά στην άκρη, πρόσθεσε. Ας βγει επιτέλους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υπερασπίσει την χώρα του, το Σύνταγμα, την ελευθεροφροσύνη και την πολιτική του πατέρα του, συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής. Μερικοί υπερπατριώτες ας διαβάσουν και λίγη ιστορία για να δουν πώς χάσαμε την μισή Κύπρο, πως δημιουργήθηκε η μικρασιατική καταστροφή, συμπλήρωσε ο κος Παπαδημούλης. Στα δύσκολα άλλοι αποδείχθηκαν πατριώτες, ποιοι έκαναν αντίσταση και ποιοι συνεργάζονται με τους Γερμανούς, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Novartis ο κος Παπαδημούλης είπε ότι η Βουλή είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει όσα προβλέπει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της ακόμα και αν ορισμένοι προσπαθούν να βάλουν εμπόδια, επεσήμανε. Η αποχώρηση της ΝΔ και των λοιπών κομμάτων από την αρμόδια επιτροπή είναι σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγαν, κάποιοι από αυτούς πολύ πρόσφατα στην υπόθεση Παπαντωνίου, τόνισε. Γιατί αυτό που ήταν επιβεβλημένο κατά τον κο Λοβέρδο (για τον κο Παπαντωνίου) δεν είναι για τον ίδιο.

Ως πότε θα κάνουμε λάστιχο το Σύνταγμα, τον κανονισμό της βουλής, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, αναρωτήθηκε ο κος Παπαδημούλης. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι κακός και η συνταγματική πρόβλεψη είναι άθλια, τόνισε και πρέπει να αλλάξει, αλλά μέχρι να αλλάξει είναι υποχρεωμένοι οι πάντες να την εφαρμόζουν, πρόσθεσε.

Ο Σαρκοζί είναι υπό κράτηση για κάτι λεφτά που κατηγορείται ότι πήρε από τον Καντάφι tο 2007. H υπόθεση Novartis είναι για το 13, 14. Eίναι λιγότερο δημοκρατική χώρα η Γαλλία που μπορεί να και ψάχνει προέδρους για υποθέσεις του 07; Και είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με την πολύ εύκολη παραγραφή για πράγματα που έγιναν πριν από 3-5 χρόνια; Αυτός ο νόμος φτιάχτηκε για να διευκολύνει την ατιμωρησία των πολιτικών. Αυτό το Σύνταγμα φτιάχτηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αλλάξει.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος