Παρασκευόπουλος: Εφαρμόζουμε με ιερή προσήλωση το Σύνταγμα και τη νομοθεσία (audio)

Το πρώτο θέμα που εξετάζει η επιτροπή είναι το αν είναι αρμόδια να ασκήσει τη δίωξη και να μπει στην ουσία και η απόφαση για αυτό το θέμα δεν έχει ακόμα ληφθεί, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο Νίκος Παρασκευόπουλος, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προκαταρκτική για τη Novartis.

Ερωτηθείς για το ότι η αντιπολίτευση καταγγέλλει κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ο κος Παρασκευόπουλος είπε ότι εμείς εφαρμόζουμε με ιερή προσήλωση το Σύνταγμα και τη νομοθεσία, προσθέτοντας ότι το να αποχωρήσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι δικαίωμά τους, αλλά καθήκον τους βέβαια είναι να συμμετέχουν και να λένε τη γνώμη τους.

Στο στάδιο αυτό εξετάζουμε προκαταρκτικά ορισμένες πράξεις και θα κρίνουμε με βάση την κατηγορία και το υπάρχον υλικό, πρόσθεσε. Όσον αφορά τη φράση του «Δικαιοσύνη σημαίνει δίκη, Βουλή σημαίνει εξάλειψη” ο κος Παρασκευόπουλος απάντησε ότι, αν αποδειχτεί ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια, η υπόθεση θα επιστρέψει στη δικαιοσύνη.

Ο κανονισμός της βουλής αναφέρει οτι ακόμη και στην προκαταρκτική εξέταση οι αναφερόμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, τόνισε ο κος Παρασκευόπουλος και επεσήμανε ότι έκριναν ότι αυτή τη στιγμή συζητείται ένα θέμα που είναι καθοριστικό για την τύχη των εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis. Θεωρήσαμε λοιπόν λογικό και υποχρέωσή μας να τους καλέσουμε να πουν τη γνώμη τους, χωρίς καμία σκοπιμότητα, επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το αν μετά την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης μπορεί να προχωρήσει η Προκαταρκτική ο κος Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα και έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε και να σεβαστούμε τη συνταγματικότητα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος