Αυλαία την Κυριακή για το 2ο φεστιβάλ παραμυθιού στο Χαλάνδρι

Τα παραμύθια τους για το σχολείο, όπως το γνώρισαν μέσα από τις αφηγήσεις των παλιότερων και όπως το έπλασαν με τη δική τους φαντασία, αφηγούνται μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων της πόλης, ολοκληρώνοντας τις δράσεις του 2ου Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέσα από τα παραμύθια παιδιών και ενηλίκων, η πόλη μεταμορφώθηκε και φέτος σε έναν τόπο δημιουργικής σύνδεσης της ιστορίας με τον μύθο και τον θρύλο. Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη 31 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου με τη διοργάνωση γιορτής στην πλατεία Χαλανδρίου.

Η συνέχεια του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι:

Πέμπτη 14 Ιουνίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, (Σαλαμίνος & Αριστοφάνους), 10 π.μ.
Ομάδα συνεργατών του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παλιό σχολείο» ενώ οι μαθητές/ριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό δρώμενο με το δικό τους παραμύθι εμπνευσμένο από «τα χρόνια τα παλιά».

Αυλαία την Κυριακή για το 2ο φεστιβάλ παραμυθιού στο ΧαλάνδριΠαρασκευή 15 Ιουνίου, Θέατρο Ρεματιάς, 7.15 μ.μ.
Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, παρουσιάζει το παραμύθι του στο πλαίσιο του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου. Οι μαθητές/ριες της Ε’ τάξης με τη μουσική υποστήριξη των μαθητών/ριων της ΣΤ’ τάξης, παρουσιάζουν το “Παραμύθι για την ιστορία του σχολείου μας” ενώ δεν θα λείψει από τη Ρεματιά, όπως και κατά την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση ένα τραγούδι έκπληξη από όλους και όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες του 9ου Δημοτικού.

Κυριακή 17 Ιουνίου, κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, 6.30 μ.μ.
Ολοκληρώνεται η μεγάλη παραμυθένια γιορτή της πόλης με ιστορίες και δρώμενα από μαθητές και μαθήτριες σχολείων που συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού. Εκτός από τα σχολεία της πόλης, στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν το δικό τους παραμύθι με τίτλο «Parlez-vous français?» οι μαθητές/ριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, που συμμετείχαν στις δράσεις του φεστιβάλ. Από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα παρουσιαστεί επίσης το διαδραστικό βιωματικό δρώμενο «Ζωντανεύοντας τα παλιά παιχνίδια». Τα παιδιά θα φτιάξουν βόλους, θα παίξουν παλιά παιχνίδια και ο χρόνος θα γυρίσει μερικές δεκαετίες πίσω φέρνοντας στο ίδιο σημείο συνάντησης τα παιδιά του σήμερα και του άλλοτε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος