Τα «Σινεμά του Κόσμου» στην ΕΡΤ1

Στον κινηματογράφο Campo Amor στην Αβάνα, είναι αφιερωμένο το τελευταίο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Σινεμά του Κόσμου» (Mythical Cinemas), παραγωγής Γαλλίας 2016, που προβάλλεται σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 και ώρα 24:00 στην ΕΡΤ1.

Η σειρά, εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από τον παραγωγό Joel Farges, μέσα από την παρουσίαση έξι ιστορικών κινηματογράφων απ’ όλο τον κόσμο (Τσεχία, ΗΠΑ, Χιλή, Ελλάδα, Ολλανδία, Κούβα), επιχειρεί να κάνει μια αναδρομή στο σινεμά αλλά και στην ιστορία κάθε χώρας, έτσι όπως αυτή αντανακλάται μέσα στις ταινίες της.Τα «Σινεμά του Κόσμου» στην ΕΡΤ1

«The Campo AmorAβάνα»   

Το Campo Amor στην Αβάνα ήταν το πνευματικό τέκνο ενός τυχοδιώκτη που πήγε στην Κούβα με το όνομα Yarini και σύστησε τον εαυτό του ως Γάλλο.

Φτάνοντας άφραγκος στην Κούβα, γνώρισε την Emilie Bernard, που είχε έναν οίκο ανοχής, και του ήρθε η φαεινή ιδέα της δημιουργίας ταινιών για να φέρουν πελάτες. Έγινε ο πρώτος σκηνοθέτης πορνογραφικών ταινιών και το έργο του ήταν τόσο επιτυχημένο, που άνοιξε κινηματογράφο το 1910, ο οποίος υπάρχει μέχρι σήμερα στην αρχική του κατάσταση. Η βιομηχανία ήταν τόσο παραγωγική, ώστε έως τη δεκαετία του 1950, η Κούβα ήταν ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή  ερωτικών ταινιών.

Σκηνοθεσία: Joël Farges.

Σενάριο: Léonardo Padura.

Τα «Σινεμά του Κόσμου» στην ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος