«Έγκλημα στη Μεσοποταμία» στις “Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό”

Το επεισόδιο «Έγκλημα στη Μεσοποταμία», από τον όγδοο κύκλο της αστυνομικής και δραματικής σειράς μυστηρίου «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» (Agatha Christie’s Poirot), παραγωγής  Αγγλίας  2000-2006, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στις 22:15.

<img class=”size-medium wp-image-492685 td-animation-stack-type0-2 alignleft” src=”https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2016/08/Agatha-Christie27s-Poirot-6-300×169.jpg” alt=”Agatha Christie%27s Poirot (6)” width=”300″ height=”169″ />


«Έγκλημα στη Μεσοποταμία» στις “Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό” «Έγκλημα στη Μεσοποταμία» (Murder in Mesopotamia)

Σ’ αυτό το επεισόδιο, παραγωγής Αγγλίας 2002, πρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Σάτσετ (στον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό), Χιου Φρέιζερ (στον ρόλο του Κάπτεν Χέιστινγκς), Ρον Μπέργκλας, Μπάρμπαρα Μπαρνς, Τζορτζίνα Σόουερμπαϊ κ.ά.

Σκηνοθεσία: Τομ Κλεγκ.

Σενάριο: Κλάιβ Έξτον.

Υπόθεση: Ο Πουαρό, εξαιτίας μας σειράς συμπτώσεων, συναντά τον παλιό του φίλο Κάπτεν Χέιστινγκς στο χώρο μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στις όχθες του ποταμού Τίγρη στη Μεσοποταμία, όπου ένας Άραβας εργάτης βρέθηκε στραγγαλισμένος. Όλοι οι εργαζόμενοι στην αποστολή είναι είτε παλιοί συνεργάτες, είτε φίλοι του επικεφαλής της αποστολής, του φημισμένου Αμερικανού αρχαιολόγου δρα Λέιντνερ. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα φαίνεται αταίριαστη και επικρατεί αρκετή ένταση ανάμεσα στα μέλη της. Η ένταση επιδεινώνεται, καθώς η όμορφη αλλά νευρωτική νεαρή γυναίκα του αρχαιολόγου βρίσκεται δολοφονημένη στο δωμάτιό της. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι ύποπτοι.

Ο ευφυέστατος Πουαρό αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη διπλή δολοφονία και σύντομα διαπιστώνει ότι η ερωτική ζήλια, ο επαγγελματικός ανταγωνισμός και σκοτεινά προσωπικά μυστικά αφθονούν στη θερμή ατμόσφαιρα της Μεσοποταμίας.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι «Murder in Mesopotamia» («Έγκλημα στη Μεσοποταμία»), το οποίο έγραψε το 1934 και άντλησε στοιχεία από τη ζωή της με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν αρχαιολόγος στη Μέση Ανατολή.

«Έγκλημα στη Μεσοποταμία» στις “Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ