Η Σταυρούπολη στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης με το «Μαγεμένο Στρατόπεδο»

Array

Η Σταυρούπολη στο επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μια απέραντη γιορτή του Δήμου Παύλου Μελά, που αγκαλιάστηκε από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Ένα στρατόπεδο που το τύλιξε η μαγεία των Χριστουγέννων. Ένας θεσμός που καθιερώνεται και μεγαλώνει.
Σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε τις μέρες των γιορτών μέχρι και την αλλαγή του χρόνου στο «Μαγεμένο Στρατόπεδο», στο χώρο του πρώην στρατοπέδου και μελλοντικού Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες με ελεύθερη είσοδο.
Αφηγήσεις παραμυθιών με συνοδεία μουσικής, συναυλίες, παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια από Μουσεία και άλλους φορείς της πόλης μας, ενημερωτικές δράσεις από Μ.Κ.Ο. και βέβαια το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Ταχυδρομείο των ΕΛΤΑ, αυτά και πολλές άλλες επιλογές ψυχαγωγίας για τα παιδιά.
Να τονιστεί ότι οι 3 κεντρικές σκηνές και τα άλλα θεματικά σπιτάκια στο χώρο των εκδηλώσεων είναι προστατευμένα από τις όποιες καιρικές συνθήκες.

Η Σταυρούπολη στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης με το «Μαγεμένο Στρατόπεδο»

26/12 DJ NIGHT, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΙΟΥΣΗΣ, GEORGE T, TEO Mr COOLBOX, DIM KAMARIS, Spy P. Ros
Μια παρέα Djs που κατάφερε να ΄΄αναστατώσει΄΄ την Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης  με το αξέχαστο 80΄s PARTY την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, επιστρέφει για να παρουσιάσει μια μοναδική DJ NIGHT στην Κεντρική Εξέδρα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού «Μαγεμένο Στρατόπεδο» του Δήμου Παύλου Μελά, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20.00.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής καλωσορίζει τους Ηλία Κουλιούση, George T. (Ταχτελενίδη), Teo Mr Coolbox, Dim Kamaris, Spy P. Ros που μαζί με τους φίλους τους θα επιλέξουν τις καλύτερες μουσικές από τις προσωπικές τους συλλογές και με τη θετική τους ενέργεια θα υπογράψουν μια μαγική εορταστική βραδιά για όλη την πόλη.

Η Σταυρούπολη στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης με το «Μαγεμένο Στρατόπεδο»

26, 30, 31/12 Ομάδα κουκλοθεάτρου ΤΙΚ-ΝΙΚ
Η ομάδα ΤΙΚ-ΝΙΚ της ΚΟΙΝΣΕΠ “ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ” παρουσιάζει παραστάσεις κουκλοθεάτρου στο «Μαγεμένο Στρατόπεδο» του Δήμου Παύλου Μελά, όλες με Ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους. •Τετάρτη 26/12, ώρα 18.30 και Κυριακή 30/12 ώρα 19.00: “Χειμερινά παραμύθια” H μουσική παράσταση θα ξεκινήσει με τις περιπέτειες του Χιονάνθρωπου που αποφάσισε να βρει τον Ήλιο, για να καθυστερήσει την άνοιξη. Κινδυνεύει να λιώσει! Όμως δεν χρειάζεται να ανησυχεί τόσο ο Χιονάνθρωπος, γιατί τα παιδιά σίγουρα θα τον βοηθήσουν για να βρει την καλύτερη λύση. •Δευτέρα 31/12, ώρα 17.00: ” Γιορτινό Σόου” Οι μικροί θεατές θα απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με μεγάλες κούκλες μάππετ, με τον πασίγνωστο παρουσιαστή Σωτήρη. Μια γιορτινή μουσική παράσταση με μαγικά, χορούς και πολλά ευτράπελα.

Η Σταυρούπολη στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης με το «Μαγεμένο Στρατόπεδο»

27/12 Κωνσταντίνα Πάλλα, Έντεχνο- Λαϊκό πρόγραμμα
Η Κωνσταντίνα Πάλλα είναι μια νέα ανερχόμενη τραγουδοποιός. Η φωνή της και το ρεπερτόριο της ακροβατεί ανάμεσα στο κλασικό λαϊκό τραγούδι και στα σημερινά έντεχνα μονοπάτια. Από το Βασίλη Τσιτσάνη και τη Τζένη Βάνου μέχρι τον Σωκράτη Μάλαμα και την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Στο πρόγραμμά της, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00, μας ταξιδεύει σε όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε ενώ ταυτόχρονα μας συστήνει τα τραγούδια του σήμερα με το δικό της τρόπο. Επίσης μας παρουσιάζει τραγούδια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Όνειρα”.

Η Σταυρούπολη στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης με το «Μαγεμένο Στρατόπεδο»

28/12 Φάρος του κόσμου, μπάντα των νεαρών ΡΟΜΑ από το ομώνυμο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων
Ο «Φάρος του κόσμου» και οι δραστηριότητές του ξεκίνησαν το 2004 όταν ο πατέρας Αθηναγόρας Λουκατάρης βρέθηκε στο Δενδροπόταμο. Η ονομασία «Φάρος του κόσμου» επιλέχθηκε γιατί ο φάρος φωτίζει σκοτεινά μέρη και βοηθάει τους ανθρώπους με την λάμψη του να βρούνε το δρόμο τους και αυτός ήταν ο στόχος. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τα πρώτα δειλά βήμα γιγαντώθηκαν, ο «Φάρος του κόσμου», η δράση του Πατέρα Αθηναγόρα και των δεκάδων εθελοντών έγινε γνωστή σε όλη την πόλη, σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ. Οι πρώτες αλλαγές στην περιοχή, στην συμπεριφορά και στις επιδόσεις των παιδιών απέδειξαν ότι οι νέοι έψαχναν μια ευκαιρία, την άρπαξαν και απογειώθηκαν. Ακόμα και σε αυτούς που δεν πίστευαν ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές και εξέλιξη, οι νέοι απέδειξαν ότι μπορούν να στήσουν δομές να σπουδάσουν, να δουλέψουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Σήμερα, 14 χρόνια μετά, και αφού το έργο του «Φάρου του κόσμου» βραβεύτηκε ως καλή πρακτική στο «Συμβούλιο της Ευρώπης» και το «State Department» λειτουργούν σε αυτόν: τομέας διατροφής, τομέας ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθήματα ξένων γλωσσών, μαθήματα μουσικής, Ρομποτική, τομέας υγείας, απογευματινή δημιουργική απασχόληση και τομέας αθλητισμού, εργαστήρια θεάτρου, ζωγραφικής, χορού, χειροτεχνίας και κηπουρικής, κολύμβηση, ποδόσφαιρο κ.α.
Μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις των παιδιών είναι η μουσική. Η μπάντα του «Φάρου του κόσμου» έχει παίξει στους μεγαλύτερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης και σε τοπόσημα της Θεσσαλονίκης: Βασιλικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής, Μονή Λαζαριστών, Αποθήκη Γ λιμάνι Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους, Λευκό πύργο, «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων, Αστεροσκοπείο NOESIS και έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο της καθώς συμμετέχει σε πολλές συναυλίες Φιλανθρωπικού χαρακτήρα σε φυλακές, ιδρύματα, γεροκομεία, σχολεία, κέντρα υποδοχής προσφύγων, οικολογικά και αντιρατσιστικά φεστιβάλ, σχολεία, κατασκηνώσεις και όπου καλείται να προσφέρει διασκέδαση συναίσθημα και συγκίνηση.
Ένα από τα παιδιά της μπάντας ο Αλέξανδρος Σαγκούρης κατάφερε να γίνει πανελλαδικά γνωστός μέσα από την συμμετοχή του στον τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό X factor.
Τα παιδιά του «Φάρου του κόσμου» θέλοντας να προσφέρουν χαρά και ψυχαγωγία, επιδιώκουν να συμμετέχουν σε συναυλίες αφιλοκερδώς με στόχο την ουσιαστική επαφή και γνωριμία με άλλες ευάλωτες ομάδες, διαφορετικές κουλτούρες, νέους από όλη την πόλη και όλο τον κόσμο που ανοίγουν και τους δικούς τους ορίζοντες προσφέροντάς τους γνώση και εμπειρία.

Η Σταυρούπολη στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης με το «Μαγεμένο Στρατόπεδο»

29/12 Dull Gas, Ροκ μπάντα
Οι Dull Gas αποτελούν ένα συγκρότημα που κινείται μουσικά σε όλο το φάσμα της ροκ, ελληνόφωνης και αγγλόφωνης και ξεκίνησαν τη δράση τους το καλοκαίρι του 2014. Μετά από τις απαραίτητες προσθήκες μελών για την ολοκλήρωση του line up, φτάσαμε στη σημερινή μορφή του συγκροτήματος το οποίο αποτελείται από πέντε μέλη. Η μπάντα παίζει κυρίως covers, αλλά ασχολείται και με τη σύνθεση δικών της τραγουδιών με ελληνικό στίχο.
Ήδη, στο σύντομο χρονικό διάστημα της ύπαρξής τους, μετρούν εμφανίσεις σε γνωστές σκηνές της Θεσσαλονίκης, όπως το Eightball club, το Blue Barrel, το Άβατο Live Stage, τη Μαύρη Τρύπα, το Silver Dollar και το Malt ‘n’ Jazz, αλλά και σε φεστιβάλ, όπως του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Παύλου Μελά, του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Σοχού και στο 10ο Street Mode Festival. Σημαντικότερη στιγμή της μέχρι τώρα πορείας τους είναι η εμφάνιση ως opening act στους Magic de Spell. Θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο «Μαγεμένο Στρατόπεδο» το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00.

Η Σταυρούπολη στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης με το «Μαγεμένο Στρατόπεδο»

29/12 Βούλα Παπατσιφλικιώτη «Ποιος αξίζει να είναι βασιλιάς»
Η δράση περιλαμβάνει αφήγηση του παραμυθιού της Βούλας Παπατσιφλικιώτη “Ποιος αξίζει να είναι Βασιλιάς;” και εικαστικό εργαστήρι – κατασκευή στολιδιού για το δέντρο, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 17.00 (θα παρουσιαστεί 3 φορές μέχρι τις 21.00). Μια φορά και ένα καιρό σε ένα βασίλειο μακρινό ζούσε ένας βασιλιάς εγωιστής και καλοφαγάς. Δεν αγαπούσε το λαό του, νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του. Σε μια φτωχική γωνία ζούσε ο κακόμοιρος Θωμάς. Είχε μια ατυχία τρομερή και τον βασιλιά έμοιαζε μόνο στη μορφή. Είχε πλούσια καρδιά, αλλά έλλειψη στα χρήματα και τα υλικά αγαθά. Μια βραδιά μία νεραϊδούλα θα εμφανιστεί και ένα ξόρκι θα αλλάξει δυο ζωές! Τι θα συμβεί από εκεί και πέρα; Η πολιτεία θα αποκτήσει επιτέλους ένα σωστό βασιλιά; Και ποιος θα είναι αυτός; Ένα παραμύθι, που μέσα από την ποίηση και την διασκεδαστική αφήγηση, μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες να εκτιμούν και να σέβονται το συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του και την κοινωνική του θέση!

Η Σταυρούπολη στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης με το «Μαγεμένο Στρατόπεδο»

31/12 Αλλαγή του χρόνου με ποντιακά έθιμα, χορούς και ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας
Αλλαγή του χρόνου με ποντιακά έθιμα, Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Αλέξανδρο Υψηλάντη Ηλιούπολης, Ένωση Ποντίων Πολίχνης και ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και τους Αλέξη Παρχαρίδη, Μπάμπη Ιωακειμίδη, Μιχάλη Τακματζίδη. Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, από τις 18.00 μέχρι και την πρώτη ώρα της νέας χρονιάς!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παύλου Μελά θα παραλαμβάνουν και τις 12 ημέρες στο σπιτάκι 7, τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα που προσφέρουν εθελοντικά οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού «Μαγεμένο Στρατόπεδο», για να ενισχυθούν συνάνθρωποί μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά, θα προσφέρουν την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, μέσα στο Μαγεμένο Στρατόπεδο, με τη διακριτικότητα που απαιτείται, γεύματα αγάπης σε οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ «ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ»
Ο χώρος των εκδηλώσεων βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του πρώην στρατοπέδου, ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, στην κεντρική οδό Λαγκαδά, στο ύψος της οδού Καραολή και Δημητρίου.
H πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη για τους επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλονίκη, με την αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ και τα δρομολόγια 27 Σταυρούπολη – Πανεπιστήμιο, 38 Νέα Ευκαρπία – Ν.Σ. Σταθμός, 56 Ωραιόκαστρο – Ν.Σ. Σταθμός, στη στάση Δημαρχείο Παύλου Μελά.

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Παύλου Μελά και οι εθελοντές, θα φροντίσουν για δεύτερη χρονιά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες και να βιώσουν μικροί και μεγάλοι τη γιορτινή εμπειρία με ασφάλεια. Ωστόσο οι γονείς – κηδεμόνες και οι συνοδοί, έχουν την ευθύνη της επίβλεψης των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Μαγεμένο Στρατόπεδο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310020160 (Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 09.00-14.00) καθώς και στις γραμμές 6977 360144, 6948 234286, 6937 760946

Πηγή Δ. Παύλου Μελά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ