Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία ζητούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία ζητούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, που πραγματοποιούν από χθες 48ωρη πανελλαδική απεργία. Τα αιτήματα του κλάδου παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Μαρία Κοσμίδου, πρόεδρος του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδας και Θεσσαλίας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η καταβολή αξιοπρεπών αμοιβών, η επαναφορά όλου του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, η διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, η έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, η ασφάλεια στην εργασία και η μη απόλυση εργαζομένων από δημάρχους και σχολικές επιτροπές.

Η εκπρόσωπος του Σωματείου Καθαριστριών “ο Ευκλείδης”, Χρύσα Μπαξεβανίδου, επισήμανε ότι χθες έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. “Ο κ.Σκουρλέτης υποσχέθηκε πολλά. Καλό θα είναι να μη μείνουμε μόνο στις υποσχέσεις. Περιμένω να γίνουν πράξη” είπε η κ. Μπαξεβανίδου και διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του κλάδου σε όλη τη χώρα είναι 9.500 και στον νομό Θεσσαλονίκης 1.500.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, έκανε λόγο για καθεστώς πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας στην εργασία των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων. Ανέφερε ότι αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο προσλαμβάνονται και από χρόνο σε χρόνο τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα και με πολύ μικρότερους μισθούς. Μετά τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το Διοικητήριο για την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος