Πανηγύρι Σωτήρος στην Καλαμαριά

Array

Ο Δήμος Καλαμαριάς τιμώντας, σύμφωνα με την παράδοση, τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γιορτή της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, συμμετέχει την παραμονή, σύσσωμος στην περιφορά της εικόνας και στην δοξολογία που πραγματοποιείται στην Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 και ώρα από 19:30 μέχρι 21:15.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου προπαραμονή της μεγάλης γιορτής, ξεκινούν στις 9 το βράδυ, οι εκδηλώσεις με ποντιακούς χορούς στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) και αποτελούν την αναβίωση του παραδοσιακού Ποντιακού Πανηγυριού, που είχαν ξεκινήσει οι πρόσφυγες όταν εγκαταστάθηκαν εδώ. Συμμετέχουν με τα Χορευτικά τους, η Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς, η ΄Ενωση Ποντίων Καλαμαριάς, ο Ποντιακός Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» και ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος «Οι Μίθριοι».

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής, στις 9.30 το βράδυ ο Δήμαρχος Καλαμαριάς ανοίγει τη βραδιά δίνοντας το στίγμα της πορείας των έργων και της πολιτικής που ακολουθεί στα χρόνια της συνεχιζόμενης κρίσης που διανύουμε. Αμέσως μετά αναμένεται η πλατεία να πλημμυρίσει από ποντιακή μουσική και χορούς, που θα ανασύρει μνήμες από την Πατρίδα, ενώ θα δώσει την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν τον τρόπο διασκέδασης των παλαιότερων γενιών. Στη βραδιά συμμετέχουν ο Αλέξης Παρχαρίδης (στο τραγούδι), ο Γιάννης Σανίδης (στην ποντιακή λύρα), ο Γιάννης Πολυχρονίδης (στο νταούλι) και ο Θεόφιλος Σεχίδης (στο κλαρίνο).

Πηγή Δήμος Καλαμαριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος