«Δεν ήρθα να ανακοινώσω οριστική ημερομηνία ένταξης», τόνισε από τα Σκόπια ο κ. Γιούνκερ (video)

«Η χώρα σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας και γεωγραφίας. Δεν ήρθα εδώ για να ανακοινώσω οριστική ημερομηνία ένταξης» τόνισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια με τον πρόεδρο της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια. 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε εντυπωσιαμένος από τη μεταρρυθμιστική πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η γείτων χώρα και τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο και να λυθεί το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter της αναπληρώτριας εκπροσώπυ της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Από τη μεριά του, ο κ. Ζάεφ, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του ως γεωγραφικό τμήμα της Ευρώπης, η οποία θα γίνει και τμήμα της πολιτικής δομής της ΕΕ. Επισήμανε πως τα Σκόπια αναμένουν στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υπογραμμίζεται η αισθητή πρόοδος της χώρας του σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Μία θετική έκθεση θα ωθήσει την επίτευξη εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και θα βελτιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας, υποστήριξε ο κ. Ζάεφ και προσέθεσε πως τους είναι ξεκαθαρισμένο πως όσο πιο επιτυχημένες θα είναι οι μεταρρυθμίσεις τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουν να ενταχθούν στην ΕΕ.

Εξάλλου σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ στην πΓΔΜ και παραγωγικές τις συναντήσεις του με τον κ. Ζάεφ και τους υπουργούς της κυβέρνησής του.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Γιούνκερ στα Δυτικά Βαλκάνια, που ξεκίνησε την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί στη 1 Μαρτίου, είναι τα Τίρανα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, το Σαράγεβο, την Πρίστινα και τη Σόφια.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος