Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία (video)

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των διοργανωτών για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 14:00, στο Σύνταγμα. Δρακόντεια μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία.

Νέο βίντεο ανάρτησε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για ένα δίλεπτο σποτ που αναφέρει τους λόγους συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή, οι διοργανωτές ανανεώνουν συνεχώς τη λίστα με τα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας για την Αθήνα.

Μέσω του προσωπικού της προφίλ στο facebook η γνωστή ερμηνεύτρια, στιχουργός και συνθέτης Αφροδίτη Μάνου, παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και ενημερώνει για την πρόθεση και άλλων γνωστών καλλιτεχνών, όπως ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο ηθοποιός Τάσος Λιγνάδης, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, κ.ά.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί θα συνδράμουν στα μέτρα που θα ληφθούν πριν και τα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ενώ drone της Αστυνομίας και ελικόπτερα θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές που έρχονται από τη Νότια Ελλάδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και από Βόρεια Ελλάδα στο γήπεδο του μπάντμιντον.

Οι διαδηλωτές θα χρησιμοποιούν το Μετρό και το Τραμ και θα αποβιβάζονται στους σταθμούς Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς κλειστοί θα είναι από τις 10:00 οι Σταθμοί Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Παράλληλα, θα ισχύσουν κι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από απόψε στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριοστις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια προγραμματίζουν για αύριο στις 13:00 αντιεξουσιαστικές και αριστερές συλλογικότητες και οργανώσεις.

Σχετική είδησηΣυλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (video)

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος