Το μονοπάτι του ταχυδρόμου αναβιώνουν στα Σφακιά (audio)

Εκδήλωση ενημέρωσης του προγράμματος « Ο δρόμος του ταχυδρόμου: Ενώνοντας τα φαράγγια. Ανάδειξη πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής Σφακίων μέσα από το παλιό μονοπάτι του αγροτικού ταχυδρόμου» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σφακίων τo Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 7 τα απόγευμα.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο ανάπτυξης και εφαρμογής δράσεων για την προστασία και την αναβάθμιση του πολιτισμικού τοπίου.

Το μονοπάτι του ταχυδρόμου αναβιώνουν στα Σφακιά (audio)Η υπεύθυνη του προγράμματος, Πηνελόπη Γκίνη, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, τονίζοντας ότι το μονοπάτι του παλιού αγροτικού ταχυδρόμου στα Σφακιά, έχει ιδιαίτερη πολιτισμική, ιστορική και περιβαλλοντική αξία, αλλά το ζητούμενο μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι η τουριστική «αξιοποίησή» του, αλλά η προβολή του ως ενός τόπου, τον οποίο μπορείς να περπατήσεις.

Το μονοπάτι αυτό, όπως εξήγησε η κ. Γκίνη, έχει μήκος περίπου πενήντα χιλιόμετρα και κάποτε το περπατούσε ο αγροτικός ταχυδρόμος δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Ξεκινούσε από τη Χώρα Σφακίων, ανέβαινε στην Ανώπολη, έφτανε στην Αράδαινα, διέσχιζε το φαράγγι της Αράδαινας και συνέχιζε για Άι Γιάννη, Αγία Ρουμέλη, Λιβανιανά, Λουτρό και ξανά Χώρα Σφακίων.
Το μονοπάτι του ταχυδρόμου αναβιώνουν στα Σφακιά (audio)
Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα παρουσιαστούν μέσα από ένα ντοκιμαντέρ, που ετοιμάζεται, το οποίο θα αξιοποιηθεί και ως εκπαιδευτικό υλικό.
Το μονοπάτι του ταχυδρόμου αναβιώνουν στα Σφακιά (audio)
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η Πηνελόπη Γκίνη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος