Ρέθυμνο: Ποσό €5 εκατ. για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου (ΠΕΡ).

Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, όπως ανακοίνωσε η ΠΕΡ, και αφορά άμεσες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι από μηχανικούς της ΠΕΡ στις ιστορικές γέφυρες και μνημεία του Ρεθύμνου τα οποία βρίσκονται και «στολίζουν» την ενδοχώρα, αναδεικνύοντας την ταυτότητα των περιοχών της, μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι η συνέχεια σειράς τακτικών ελέγχων στο πλαίσιο μελέτης που έχει ανατεθεί σε μελετητή στις 30-05-2018 για την ανάδειξη και συντήρηση των ιστορικών γεφυριών του νομού, του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής.

Της μελέτης, θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός της χρηματοδότησης για έργα που θα χρειαστούν, ενώ όπως επισημαίνει η αρμόδια υπηρεσία, από τους ελέγχους μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που να προέρχονται από την κακοκαιρία που έπληξε το Ρέθυμνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος