Έκθεση χαρακτικής στην «Παλιά Ηλεκτρική Αρχανών»

Μία από τις σημαντικότερες συλλογές χαρακτικής της Ευρώπης, η οποία ανήκει στην οικογένεια της Εύας και του Χρήστου Γιαννάκου, θα εγκαινιαστεί απόψε, στις 8, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού της “Παλιάς Ηλεκτρικής Αρχανών”. Με την έκθεση αυτή ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό οι πόρτες του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική Αρχανών», ενός χώρου 2.000 τ.μ. γεμάτου φως, που θα αποτελέσει φιλόξενη στέγη τόσο για τους τοπικούς δημιουργούς της Τέχνης όσο και για πολιτιστικά δρώμενα που θα “ταξιδεύουν” ως τις Αρχάνες.
Η έκθεση η οποία έχει τον τίτλο «EVA – La Donna Eterna», διοργανώνεται από το δήμο Αρχανών Αστερουσίων, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Θα είναι επισκέψιμη – με ελεύθερη είσοδο για το κοινό – Τετάρτη και Κυριακή από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 1ου παγκόσμιου Συμποσίου χαρακτικής και βιβλιοσήμων με θέμα «Διάλογοι για την γυναίκα στην χαρακτική τέχνη», που διοργανώνεται από τον χώρο πολιτισμού Xotaris Art Forum σε συνεργασία με τον διεθνή σύνδεσμο βιβλιοσήμων FISAE, που γίνεται στις Αρχάνες το χρονικό διάστημα 6-9 Σεπτεμβρίου 2018.
Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια αναφέρθηκαν στην έκθεση χαρακτικής στην «Παλιά Ηλεκτρική» στις Αρχάνες, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο συλλέκτης έργων χαρακτικής Χρήστος Γιαννάκος, και η υπεύθυνη λειτουργίας του χώρου της «Παλιάς Ηλεκτρικής» Μαριλένα Μηλαθιανάκη.
ρόκειται για μια έκθεση στην οποία συμπυκνώνονται έργα που παρουσιάστηκαν μέσα από τέσσερις εκθέσεις του «Xotaris Art Forum», τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κίνα, την Αργεντινή, την Ινδία, την Ευρώπη.
Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2017 στον ιδιωτικό εκθεσιακό χώρο «TECHNOHOROS» δίπλα στο μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα. Κατόπιν ταξίδεψε στο Ιταλικό μορφωτικό ίδρυμα στην Πράγα της Τσεχίας, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Veliko Tărnovo της Βουλγαρίας. Θα συνεχίσει στο Μουσείο βιβλιοσήμων στο Changzhou της Σαγκάης στην Κίνα και στο Μουσείο βιβλιοσήμων στο St Niklaas στο Βέλγιο.
Η έκθεση πλαισιώνεται καλλιτεχνικά με κίνηση, λόγο, μουσική.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαυροματίδης
Επιμέλεια κίνησης: Ρενή Παπαδάκη-Πλουμίδου
Τσέλο: Σγουρίδης Μάνος
Γενικός Συντονισμός: Μαριλένα Μηλαθιανάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος