“Καμπάνες” για τα ναρκωτικά σε καφενείο στο Τυμπάκι

Ποινή κάθειρξης 18 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, επέβαλλε χθες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στους δύο 47χρονους, για την υπόθεση των 16.5 κιλών κάνναβης και 2.5 κιλών σε μορφή σοκολάτας, που βρέθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, σε καφενείο στο Τυμπάκι του δήμου Φαιστού.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους και δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που άσκησαν ο επιχειρηματίας και ο γεωπόνος οι οποίοι επέστρεψαν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους.
Στη διάρκεια των απολογιών τους, ο γεωπόνος πήρε πάνω του την ευθύνη για τα ναρκωτικά, ισχυριζόμενος ότι ο συγκατηγορούμενος του, δεν γνώριζε τίποτα. Υποστήριξε ότι ούτε ο ίδιος έχει σχέση με τα ναρκωτικά αλλά επειδή είχε ένα χρέος από τον τζόγο, δέχθηκε να παραχωρήσει για λίγο τον χώρο του παταριού σε Αλβανούς, προκειμένου να πατσίσει το χρέος.
Ο επιχειρηματίας επέμεινε μέχρι τέλους στην αθωότητα του, ανέφερε ότι βρίσκεται στην φυλακή επί 8,5 μήνες χωρίς να φταίει, μόνο και μόνο επειδή θέλησε να βοηθήσει τον παιδικό του φίλο για την ενοικίαση του συγκεκριμένου χώρου.
Υποστήριξε ακόμα ότι δεν θα έκανε κάτι, που θα εξέθετε την οικογένεια του και κυρίως την σύζυγο του και πως πάντα ήταν πολύ τυπικός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος