Παγκρήτιος διαγωνισμός ελαιολάδου

Την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινάει στο Ρέθυμνο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου, που οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιολάδου στο νησί.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού αφορούν στο τυποποιημένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας και βιολογικής καλλιέργειας.
Η αξιολόγηση των δειγμάτων, από την κριτική επιτροπή , θα διαρκέσει δύο ημέρες ενώ την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση στην σελίδα www.cretanooc.org και να στείλουν τα δείγματα στο οργανοληπτικό εργαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «ΕΝΩΣΗ» μέχρι σήμερα.
Επίσης το Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τον ελαιοκομικό κλάδο και την Κρητική διατροφή με θέμα: «Ο ρόλος του ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή. Τρόποι στήριξης και προώθησης του», στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach στο Ρέθυμνο.
Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των παραγωγών και τυποποιητών, καθώς και όλων όσων ενδιαφέρονται για την ελιά και το ελαιόλαδο καθώς και για την κρητική διατροφή & κουζίνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος