Καβάλα: Ημιμαραθώνιος στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Με τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί αύριο στην Καβάλα ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αγώνα «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» 2018.
Ο αγώνας Δρόμου στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου διοργανώνεται επί 12 χρόνια. Φέτος γίνεται ημιμαραθώνιος και τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής αθλητισμού του Ευρωκοινοβουλίου.
Σκοπός του αγώνα
Σκοπός του αγώνα είναι να τιμηθεί ο Απόστολος των Εθνών Παύλος και το γεγονός της άφιξης του στην Καβάλα ως πρώτο σταθμό της Αποστολικής του διαδρομής επί Ευρωπαϊκού εδάφους σε συνδυασμό με έναν αθλητικό αγώνα δρόμου. Έτσι, η θρησκευτική και πολιτισμική ιστορία του τόπου συνδέεται με την αθλητική.
Οι δρομείς ακολουθούν την αυθεντική διαδρομή του Αποστόλου Παύλου επί της Αρχαίας Εγνατίας οδού. Με εκκίνηση το σημείο της άφιξής του Αποστόλου Παύλου στο λιμάνι της Καβάλας τρέχουν πάνω στην Αρχαία Εγνατία Οδό, συνεχίζουν μέσα από φυσικές ομορφιές και οικισμούς της περιοχής για να διασχίσουν το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO, την Αρχαία πόλη των Φιλίππων και να τερματίσουν, με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, στα ιερά νερά του Ζυγάκτη ποταμού, όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή, η Λυδία.
Η διαδρομή
Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου’’, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μάϊου ανήμερα της εορτής της Αγίας Λυδίας. Η εκκίνηση θα δοθεί στο σημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου στη Καβάλα και την Ευρώπη, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια οι δρομείς θα κινηθούν στο παραλιακό δρόμο της Καβάλας, με θέα στο Κάστρο της πόλης πριν ανηφορίσουν με σταθερή κλίση προς τα ευρήματα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού στα βορειοανατολικά της πόλης.
Πατώντας λοιπόν, πάνω στις αρχαίες πλάκες της Εγνατίας, οι αθλητές θα τρέξουν για πολύ λίγο παράλληλα με την εθνική οδό και αφού περάσουν το χωριό του Αμυγδαλεώνα, θα συνεχίσουν στο παράλληλο με την εθνική οδό δρόμο, ο οποίος αποτελούσε τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας. Εκεί, πριν τις Κρηνίδες, θα συναντήσουν τον προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί Τας όπου πλέον θα έχουν να διανύσουν λίγα χιλιόμετρα, μέσα από τις Κρηνίδες, μέχρι να φτάσουν στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. Σε εκείνο το σημείο, οι αθλητές θα κινηθούν εντός του Αρχαιολογικού Χώρου για λίγα μέτρα και θα κατηφορίσουν προς τη Λυδία όπου στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, τους περιμένει ο τερματισμός μέσα σε ένα κλίμα πνευματικής κατάνυξης.
Ώρα εκκίνησης: 9:00
Χρονικό Όριο: 3 ώρες
Παιδικός Αγώνας
Στις 9:30 το πρωί θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας για ηλικίες μέχρι 12 ετών με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία των Κρηνίδων. Τα παιδιά, θα τρέξουν μέχρι τον αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων και θα επιστρέψουν μέσα από τα όμορφα στενά του οικισμού, στη κεντρική πλατεία.
Είναι υποχρεωτική η άδεια γονέα και η παρουσία αυτού στην εκκίνηση.
Οι διοργανωτές
Το αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» με τη συνεργασία του ΣΕΒΑΣ (Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου) και της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Με αρχή την διοργάνωση του 2017 το δυναμικό παρόν δίνουν πλέον και οι νέοι της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” τόσο στον συντονισμό όσο και στην διοργάνωση παράλληλων δράσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος