Καβάλα: Παρεμβάσεις διευκόλυνσης ΑμεΑ στις παραλίες

Παρεμβάσεις που ξεπερνούν τις 230.000 ευρώ και αφορούν τη «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών Δήμου Παγγαίου», εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Τα σημεία παρέμβασης είναι: Η παραλία Οφρυνίου (μέσα στον οικισμό), η παραλία Αμμολόφων (περιοχή κατασκηνώσεων), η παραλία Νέας Ηρακλείτσας (περιοχή πάρκινγκ), και η παραλία Νέας Περάμου, στο ύψος της οδού Αγ. Κωνσταντίνου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην προμήθεια και την τοποθέτηση εξοπλισμού, ώστε να παρέχεται στα άτομα με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας, ολοκληρωμένη η αλυσίδα προσβασιμότητας. Προβλέπεται η κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών που θα αφορούν στη ψυχαγωγία και στην άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας, συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο.

Για κάθε σημείο παρέμβασης προβλέπεται η προμήθεια και η εγκατάσταση για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα η οποία θα συμπεριλαμβάνει: φωτοσυναγερμό, ντουζιέρα και πακέτο τηλεμετρίας, χημική τουαλέτα για ΑμεΑ, μη μόνιμο συναρμολογούμενου αποδυτήριο, ξύλινο διάδρομο για ΑμεΑ, χώρο σκίασης και σήμανσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος