Καβάλα: Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ο Καβαλιώτης κινηματογραφιστής Τάσος Γιαπουτζής

Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Quiet Life – Ήσυχη Ζωή» του Καβαλιώτη κινηματογραφιστή Τάσου Γιαπουτζή επιλέχθηκε να διαγωνιστεί στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Γυρισμένο εξολοκλήρου στην πόλη της Καβάλας το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία μιας οικογένειας Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται από ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ελλήνων ενώ περιμένουν να πάρουν άδεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον τελικό τους προορισμό, τη Γερμανία. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 17:30 το απόγευμα, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας στο Ολύμπιον.

Καβάλα: Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ο Καβαλιώτης κινηματογραφιστής Τάσος ΓιαπουτζήςΟ Τάσος Γιαπουτζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σε ηλικία 24 ετών μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία και σήμερα πλέον εργάζεται στο Λονδίνο ως κινηματογραφιστής και καθηγητής κινηματογράφου στο University of Bedfordshire. Το 2017 του απονεμήθηκε υποτροφία από το University of York για να πραγματοποιήσει τις διδακτορικές του σπουδές στον κινηματογράφο. Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε περισσότερα από εκατό κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του κατάφερε να δώσει αξιόλογα δείγματα δουλειάς, να καθιερωθεί μέσα από αυτήν σε μια ομολογουμένως δύσκολη και απαιτητική αγορά.

Στο διάρκειας 81 λεπτών ντοκιμαντέρ του, η οικογένεια των προσφύγων αποτελεί σημείο αναφοράς για τις υπόλοιπες, προσφέροντας μια φρέσκια ματιά προς την πόλη, κατά μια έννοια, αυτή ενός επισκέπτη. «Η μητέρα με τα δύο αγόρια», σημειώνει ο νεαρός κινηματογραφιστής, «έχοντας ξεφύγει πρόσφατα από έναν μακρινό πόλεμο, βιώνει την πόλη με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τους ντόπιους που έχουν περάσει όλη τους τη ζωή εκεί. Υπάρχει ωστόσο ένας κοινός παρονομαστής στη ζωή τους: όλοι αναμένουν το μέλλον να έρθει. Και ενώ αναμένουν, προσπαθούν να καλύψουν τις ήσυχες ζωές τους με θόρυβο, οπουδήποτε είδους θόρυβο, μόνο και μόνο επειδή όταν εμφανίζεται η σιωπή, η ζωή γίνεται αφόρητη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος